AMSTERDAM - Donderdag 14 september wordt het Ambachtslab, aan de Jan van Breemenstraat 1A, officieel geopend. Van15.00 uur tot 20.00 uur is er een ambachtsmarkt waar de ambachtelijke en creatieve ondernemers van het Ambachtslab producten verkopen en workshops geven. Het officiële openingsmoment is om 16.30 uur met daarna een afsluitende borrel.

Ambachtslab
Verschillende ambachtelijke en creatieve ondernemers zoals o.a. meubelmakers, een smid, fotograaf, kapper, keramist en een mediadesign- en productiebedrijf zijn gevestigd in het Ambachtslab. Jongeren die een MBO opleiding volgen, kunnen bij hen kennismaken met ambachtelijk vakmanschap, inspiratie opdoen en een certificaat behalen waarmee zij verder kunnen richting een vervolgstudie, baan of eigen bedrijf.

Opleiding Techniek
In het Ambachtslab is ook het ROC, opleiding Techniek, gevestigd. In januari 2017 zijn de leerlingen van deze opleiding met een Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) of Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)-traject gestart en aan de slag gegaan bij de ondernemers. Ook leerlingen van het Hout en Meubilering College lopen stage in het Ambachtslab.

Nieuw impuls voor het ambacht
Stadsdeel West wil via het Ambachtslab, jongeren koppelen aan ambachtelijke ondernemers om zo het ambacht een nieuwe impuls te geven en jongeren verder te helpen aan startkwalificaties voor een baan of opleiding. Hiermee voorkomen we dat jongeren aan de kant blijven staan en we in de toekomst misgrijpen op getalenteerd personeel.

Samenwerking met De School en LTS
De School, bekend als voormalig Club Trouw, met podium, café en restaurant én LTS, een broedplaats voor kunstenaars, zijn ook gevestigd in het pand aan de Jan van Breemenstraat. Beide ondernemingen werken samen met het Ambachtslab.