AMSTERDAM - De afgelopen jaren onderging het Rokin een metamorfose. De komst van het metrostation van de Noord/Zuidlijn betekent dat de openbare ruimte van het Rokin nog intensiever gebruikt gaat worden.

Met de mooie rode iepen, vernieuwde Oude Turfmarkt en binnenkort een fietsenstalling en parkeergarage, is het Rokin veranderd in een ontmoetingsplek met allure. De Munt is een verkeersveilig plein geworden met veel ruimte voor voetgangers en fietsers. En dat is een feestje waard.

Wat is er allemaal te doen?

Op zaterdag 16 en zondag 17 september is er van alles te doen rondom het vernieuwde Rokin en Muntplein. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de Koninklijke Industrieele Groote Club of volg een rondleiding over de geschiedenis van het Rokin in het Allard Pierson Museum. Durft u naar binnen bij de Dungeon om de graven van het Rokin uit oude tijden te bekijken? Voor de allerkleinsten is er het poppentheater met Jan Klaassen en Katrijn, met ijs en popcorn op het Muntplein en zelf zeepkisten bouwen én racen op de Oude Turfmarkt. Met liederen van de 4Tuoze Matroze over het zeemansleven, drank en vrouwen herleeft het thema water op het vernieuwde Rokin.

Kom kijken

Op www.amsterdam.nl/komkijken vindt u het volledige programma van het openingsweekend en uitleg over de activiteiten.

www.amsterdam.nl/rodeloper