AMSTERDAM - Bij IJtopia, het jongerencentrum op Centrumeiland, wordt zaterdag 11 maart tussen 15.30 en 19.00 uur feest gevierd. Alle IJburgers, jong en oud zijn van harte welkom. Er is deze middag van alles te doen: dansworkshops van Jonathan Laret van IJdance, het pimpen van je gympen en t-shirt,  muziek en een hapje en drankje. De jongeren hebben ook een wegwijzer gemaakt die symbolisch geplant zal worden.

Aanleiding voor het feest is dat de jongerenplek waar Dynamo vele activiteiten biedt, door het stadsdeel is opgeknapt. Er is meer ruimte voor kookactiviteiten, op de buitenkant prijkt een kleurrijke schildering en er kunnen nu ook een-op-eengesprekken gevoerd worden tussen jongeren en begeleiders.

Het nieuwe ontwerp van het gebouw is samen met de jongeren gemaakt. Alle bezoekers die bij IJtopia komen, hebben meegedacht. En dat zijn er veel: van 8 tot 14-jarigen die overdag  tafeltennissen, voetballen,  optreden op het podium of zich vermaken op de playstation, tot de 15+ meidenclub die dinsdagavond samenkomt voor koken, een workshop of een goed gesprek. Ook oudere jongens weten IJtopia te vinden.

Uit onderzoek blijkt dat de bezoekers graag naar IJtopia komen omdat het een prettige en veilige plek is. Daarnaast geven de jongeren aan dat ze van de begeleiders veel leren over omgaan met elkaar en goede tips krijgen hoe om te gaan met lastige zaken op school.

De schildering op de muur, aangebracht door de jongeren onder leiding van creatieve ondernemers van de Ceuvel, staat symbool voor wat IJtopia wil bieden: een warm nest waar de bezoekers na verloop van tijd weer uitvliegen.

Voor een overzicht van alle activiteiten in IJtopia: www.dynamojongeren.nl

Adres: IJtopia, Muiderlaan 1