AMSTERDAM - NEMO heeft haar programma voor februari en maart bekendgemaakt. Bekijk alles hieronder.

AGENDA FEBRUARI 2018

Wat: Voorjaarsvakantie in NEMO

Wanneer: 10 februari t/m 4 maart 2018

Tijd: 10.00 - 17.30 uur

Voor wie: alle leeftijden

Van 10 februari t/m 4 maart 2018 kun je genieten van extra workshops en demonstraties in NEMO Science Museum. NEMO is in de vakantie ook op maandagen open. Voor meer informatie kijk op: www.nemosciencemuseum.nl/voorjaarsvakantie.

Wat: Kinderlezing - Hoe werkt een muziekinstrument?

Wanneer: zondag 11 februari

Tijd: 13.00 uur

Voor wie: 8 - 12 jaar

Tijdens de kinderlezing op zondag 11 februari in NEMO wordt antwoord gegeven op de vraag: hoe werkt een muziekinstrument? Wat is geluid eigenlijk en hoe maak je het? Natuurkundige Tom Hijmans vertelt alles over de toonhoogtes die wij nog kunnen horen en het stemmen van muziekinstrumenten. Via proefjes leer je meer over geluidsgolven en trillende lucht. Meer informatie en inschrijven via:www.nemosciencemuseum.nl/kinderlezing

Wat: NEMO Kennislink Live - Waarom kan jij wat ik niet kan?

Wanneer: dinsdag 13 februari

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

Voor wie: volwassenen

Tijdens NEMO Kennislink Live delen wetenschappers kennis over onderwerpen waarover je meer zou moeten weten. Laagdrempelig, aansprekend en begrijpelijk om over na te denken en te praten. Op dinsdag 13 februari: waarom lukt het de één beter om zijn goede voornemens vol te houden dan de ander? Desiree Hoving gaat met drie wetenschappers en het publiek in gesprek over goede voornemens, doorzettingsvermogen en motivatie. Toegang is gratis. Voor meer informatie en aanmelden kijk op: www.nemokennislink.nl/live.

AGENDA MAART 2018

Wat: NEMO Kennislink Live - Hoe betaal jij in de toekomst?

Wanneer: dinsdag 13 maart

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

Voor wie: volwassenen

Tijdens NEMO Kennislink Live delen wetenschappers kennis over onderwerpen waarover je meer zou moeten weten. Laagdrempelig, aansprekend en begrijpelijk om over na te denken en te praten. Op dinsdag 13 maart: alles over het verdwijnen van cash en de opkomst van nieuw geld In deze NEMO Kennislink Live praat Desiree Hoving met experts over het verdwijnen van cash en de opkomst van nieuw geld. Toegang is gratis. Voor meer informatie en aanmelden kijk op:www.nemokennislink.nl/live.

Wat: Kinderlezing - Waarom is iedereen anders?

Wanneer: zondag 18 maart

Tijd: 13.00 uur

Voor wie: 8 - 12 jaar

Tijdens de Kinderlezing op zondag 18 maart in NEMO wordt er antwoord gegeven op de vraag: waarom is iedereen anders? Jij bent opgebouwd uit dezelfde bouwstenen als je broer, zus of klasgenootje. Toch verschil je van ze: jullie zien er niet hetzelfde uit en vinden niet altijd hetzelfde eten lekker. Maar zijn we wel echt anders? Medisch bioloog Pernette Verschure vertelt meer over erfelijkheid en leert je met proefjes meer over DNA. Meer informatie en inschrijven via: www.nemosciencemuseum.nl/kinderlezing.

Wat: Tulpen op het dak van NEMO

Wanneer: vanaf 31 maart

Tijd: 10.00 - 17.30 uur

Voor wie: alle leeftijden

Tijdens het Tulp Festival wordt het dak van NEMO gevuld met tulpen in alle kleuren van de regenboog. Van 31 maart 2018 zijn ze te bewonderen. Het dak van NEMO is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van NEMO. Je vindt er de openluchttentoonstelling Energetica, een groot buitenterras en een restaurant. Meer informatie: www.nemosciencemuseum.nl/tulpfestival.