AMSTERDAM – Op maandag 1 oktober presenteren zangeres Fay Claassen en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw de première van Dutch Songbook. In deze ode aan de Nederlandse liedkunst vertolkt Claassen, samen met muzikale vrienden Rob de Nijs, Eric Vloeimans, Cor Bakker, Benjamin Herman én een surprise guest, Nederlandstalige nummers in verrassende (jazz)arrangementen.

Dutch Songbook, een initiatief van Fay Claassen zelf, komt tot stand in nauwe samenwerking met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Onder leiding van bandleider/arrangeur Rob Horsting speelt deze swingende bigband ikonisch repertoire van onder anderen Ramses Shaffy, Doe Maar en Herman van Veen. In dit jazzy theaterconcert laten Fay Claassen en de musici horen hoe er nieuwe muziek ontstaat als zij hun stempel drukken op bekende composities met Nederlandstalige -en hier en daar ook Engelstalige- teksten.

Fay Claassen
Zangeres Fay Claassen behoort tot de top van de Europese jazz-scene. Ze wordt geroemd om haar lyrische improvisaties en ontroerende vertolkingen van bekend en minder bekend jazzrepertoire. Voor haar album Luck Child won Claassen een Edison Vocaal én de Edison Publieksprijs. Op haar album Dutch Songbook, dat begin deze maand verscheen, zingt Fay Claassen voor het eerst Nederlandstalig. Dutch Songbook is tot eind oktober door het hele land te zien als theaterconcert.

Maandag 1 oktober 2018, Grote Zaal 20.15 uur
Jazz Orchestra of the Concertgebouw

  • Fay Claassen - zang
  • Rob de Nijs - zang
  • Eric Vloeimans - trompet
  • Cor Bakker - piano
  • Benjamin Herman - saxofoon
  • Surprise Guest - zang