AMSTERDAM - Dankzij de virtual reality-film MovieZone op de filmset van EYE krijgt iedereen de mogelijkheid een kijkje op een echte filmset te nemen. Tijdens Cinekid is de VR-film te zien in de VR-bios in het MediaLab. Na het festival krijgt deze educatieve VR-film een vaste opstelling in EYE Filmmuseum.

MovieZone op de filmset, Cinekid MediaLab, 21 t/m 27 oktober Westergasfabriek, Amsterdam. Vanaf 1 november permanent te zien in de publieke ruimte van EYE Filmmuseum.

Voor veel filmliefhebbers is het de ultieme droom: een kijkje nemen op een echte filmset. Dat kan nu met de virtual reality-film MovieZone op de filmset, van het jongerenplatform van EYE Filmmuseum. De verwondering van VR gaat hand in hand met de magie van film.

In deze VR-film sta je op de filmset: een acteur wordt aan touwen opgetakeld, de regisseur geeft zijn laatste aanwijzingen. Als je een van de sleutelfiguren - de regisseur, geluidsman, lichttechnicus en cameraman - enkele seconden aankijkt, geeft hij tekst en uitleg over zijn precieze taak op de set.

De VR-film is van 21 tot en met 27 oktober te zien in de VR-bios in het MediaLab van Cinekid. Daarna is deze permanent te zien in EYE Filmmuseum. Ook is de VRfilm gratis te downloaden in de EYE VR-app (beschikbaar voor Android en iOS). In deze beknoptere versie volg je de werkzaamheden van de lichttechnicus.

MovieZone op de filmset is geproduceerd door Purple Pill in opdracht van MovieZone, het jongerenplatform van EYE Filmmuseum. De productie is mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, hoofdbegunstiger van MovieZone.