AMSTERDAM - Eros Ramazzotti staat op woensdag 3 april in Ziggo Dome, Amsterdam. De Italiaanse zanger brengt dit jaar op 23 november ook zijn langverwachte nieuwe album Vita Ce N'è uit. Het is drie jaar geleden dat Eros voor het laatst te zien was in ons land met een uitverkocht concert in de Ziggo Dome. Kaarten voor dit optreden zijn vanaf aanstaande donderdag 13 september om 10:00 uur te koop.

De geruchten over het nieuwe album zoemen al een tijdje online sinds Eros Ramazzotti begin dit jaar op Instagram postte dat hij druk bezig is met nieuw werk. Daarbij kondigde hij ook nog eens met de volgende tekst een tournee aan: 'Ik ben klaar voor het nieuwe jaar, jij? Nieuw album, nieuwe tour, nieuwe muziek... we gaan ervoor!' Naast de nummers van dit nieuwe album zullen tijdens het optreden in de Ziggo Dome uiteraard ook de bekende hits van de Italiaanse zanger voorbijkomen.

Succesvolle carrière
Eros Ramazzotti brak in 1984 door in thuisland Italië na het winnen van het San Remo-festival. Zijn internationale doorbraak kwam met single Ma Che Bello Questo Amore die in Nederland in de top 10 belandde van de Top 40. Ook scoorde de Italiaan hits met Se Bastasse Una Canzone, Adesso Tu, Musica È en Cose Della Vita. Het laatste nummer bracht Eros later opnieuw uit als duet met Tina Turner, iets wat hem wederom internationaal succes opleverde. Ook een duet met Anastacia, I Belong To You (Il Ritmo Della Passione), bereikte in Nederland de tweede plek van de hitlijsten. Inmiddels heeft de zanger dertien albums gereleased en verschijnt eind dit jaar nummer veertien: Vita Ce N'è. In de afgelopen 25 jaar heeft Eros wereldwijd al meer dan zestig miljoen platen verkocht.