AMSTERDAM - We zijn als eerste aan de beurt: van 18 t/m 26 februari is het voorjaarsvakantie in regio Noord. De weersverwachting ziet er wat druilerig uit, maar niet getreurd: er zijn genoeg leuke binnenactiviteiten.

Een kleine greep uit het aanbod:

Sport- en Funtoer

Lekker sporten, spelen en bewegen in de voorjaarsvakantie? Kom dan naar de Sport- en Funtoer in sporthal Oostenburg of sporthal Elzenhagen. De Sport- en Funtoer is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

OBA

De Openbare Bibliotheek heeft extra veel leuke activiteiten georganiseerd, waaronder een Fieperdefiep Festival, boekenmarkt en choco-ondernemersschool (waarbij je je eigen duurzame merk chocola gaat ontwikkelen, mmm...). Neem voor het volledige aanbod een kijkje in hun agenda.

Amsterdam Museum

In het Amsterdam Museum kunt u naar de tentoontstelling over 100 jaar Schiphol. Als extra leuke aanvulling kun je in de voorjaarsvakantie luisteren naar de eerste speurhondenbegeleider van de douane van Schiphol en een bagagespel spelen. Meer informatie vindt u op de website.

Scheepvaartmuseum

Zelf een zeeheld worden? Dat kan deze voorjaarsvakantie in Het Scheepvaartmuseum. Doe mee aan het kleuterprogramma, de familierondleiding en ga aan boord van het VOC-schip. Bekijk de agenda.

EYE Filmmuseum

Bij EYE kun je je creativiteit kwijt in de Drukkerij van Alles. De drukkerij is voor groot en klein: alle kinderen kunnen er terecht om in de weer te gaan met stempels, een pers, houten pennen, rollers en stansen.