AMSTERDAM - Met de liedjes van haar album De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen, haar verhalen en ijzersterke band gaat Roxeanne Hazes op 1 februari 2025 voor het eerst een eigen optreden geven in Koninklijk Theater Carré. "Een eigen avond in Carré is meer dan een droom. Op het hoofdpodium van Nederland iets neerzetten is een gigantische eer. Ik kan niet wachten om dit vorm te geven en met jullie te delen. We gaan hier iets heel speciaals van maken." De kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 22 maart om 10:00 via www.carre.nl.


Gospelkoor

Afgelopen maand tijdens de Edison Pop awards, de oudste muziekprijs van Nederland, trad Roxeanne op samen met het Amsterdamse ZO! Gospel Choir. Dit optreden kreeg een daverend applaus en de samenwerking smaakte naar meer. "Onze versie van Geen Sorry tijdens de Edisons maakte zoveel los dat ik ze heb gevraagd om een aantal liedjes mee te komen doen tijdens deze show in Carré en ik word nu al sentimenteel bij die gedachte."

Ondanks dat ze dit jaar net een Edisonprijs mis greep in de categorie beste Nederlandstalige album, kreeg ze een overweldigend juryrapport: "Met een sterke persoonlijkheid, een diepe stem die je raakt en ijzersterke producties is dit een dijk van een album. Ook een hoopvol album, waarop de muziek modern, filmisch en heel herkenbaar is. Roxeanne Hazes bewijst aan top van de Nederlandse muziekscene te staan."

Tijd Gaat Mooie Dingen Doen

Nadat ze in 2017 hoge ogen gooide met haar debuutalbum, een Edison won en het hele land plat speelde, nam Roxeanne de tijd voor de opvolger. "Ik wilde met dit album niet over één nacht ijs gaan. Maar ik had nooit verwacht dat het zo lang zou duren. Vaak dacht ik dat ik er bijna was, om dan toch weer te realiseren dat ik dieper moest graven en dat er meer potentieel in zat," aldus de zangers.


De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen
is een hoopvol album waarin de afgelopen jaren worden bezongen. "Dit album is echt een weerspiegeling van al die hoogte- en dieptepunten. De clichés zoals 'een album als dagboek en verwerking' zijn in dit geval helemaal van toepassing. Ik zing over liefde, maar ook over afscheid nemen. Er zijn nummers over vriendschap, angsten, ontsnapping, zelfontdekking en nog veel meer." Ook dit nieuwe album werd lovend ontvangen. Roxeanne speelt met haar band een grotendeels uitverkochte voorjaarstour en daarna staat ze op vele zomerfestivals.