AMSTERDAM - Het Van Gogh Museum heeft een nieuwe service: voor het eerst maakt het museum een omvangrijk deel van de collectie op aanvraag beschikbaar. Dankzij printing on demand is het nu voor iedereen mogelijk in het bezit te komen van een gepersonaliseerd werk van Vincent van Gogh.

Wat is printing on demand?

Via de (online) museumshop van het Van Gogh Museum kan iedereen vanaf nu wereldwijd reproducties van zijn of haar favoriete kunstwerk op maat bestellen. Klanten kunnen in de museumshop middels een zuil met touchscreen en online in de webshop een aanbod van meer dan zeshonderd verschillende prenten, tekeningen en schilderijen bekijken. Er kan daarbij worden gezocht op kunststijl of kunstenaar. De koper kan het gewenste kunstwerk selecteren en vervolgens naar eigen smaak laten afdrukken op de hoogste kwaliteit papier of canvas. De afdruk kan naar wens in diverse uitvoeringen worden besteld: van een klein tot zeer groot formaat en los of met een bijpassende lijst. Zo zijn er wel 30.000 variaties mogelijk en is elke reproductie uniek. De gepersonaliseerde afdruk wordt na bestelling op elk gewenst adres ter wereld afgeleverd.

Dankzij printing on demand kan iedereen vanaf nu altijd van zijn of haar favoriete kunstwerk genieten, ook buiten de muren van het Van Gogh Museum.

De reproducties op maat zijn te bestellen via https://printingondemand.vangoghmuseumshop.com