AMSTERDAM - Een stukje Cuba aan de Nieuwezijds Kolk Kennismaken met de traditionele Cubaans-creoolse keuken én met Cubaanse Salsa op een en dezelfde avond? Dat kan nu met Comida con Salsa in Club Akhnaton, hartje Amsterdam. Eerst geniet je van een traditionele creoolse maaltijd, daarna krijg je een introductieworkshop salsa van 1,5 uur. Dans je gelijk de calorieën er weer af. En dit alles uiteraard corona-proof.

Luis 'Mocito' Salazar Tavera, eigenaar van Mocitos Dance School, is niet alleen salsaleraar maar ook professioneel kok. En Cubaan! Van zijn oma en tante-oma leerde hij als kleine jongen de recepten voor typisch gerechten als ropa vieja, pollo frito, ratatui de moso en salmon frito. En het zijn deze gerechten die je krijgt voorgeschoteld als je een avondje Comida con Salsa boekt - het enige Cubaanse restaurant in Amsterdam (en verre omstreken).

De maaltijd wordt geserveerd van 18.30 tot 19.30 uur, om 19.30 uur gaan de tafels en stoelen aan de kant en is het tijd voor de introductieworkshop Cubaanse Salsa. In 1,5 uur leer je de basis van deze dans, die gelijkstaat aan vier reguliere danslessen. Pittig, en leuk – en je swingt meteen alle calorieën er weer af. Buiten het originele Comida con Salsa-concept worden de avonden ook gecombineerd met salsaworkshops voor de al meer gevorderde salsadansers en is het concept ook te boeken voor feestjes en events.

Comida con Salsa vindt in augustus plaats in de compleet verbouwde Club Akhnaton, waar Mocitos Dance School op maandag en dinsdag ook salsalessen geeft. Vanaf september zal Comida con Salsa op deze locatie maandelijks op de laatste donderdag van de maand gaan plaatsvinden.

Data in augustus
- Woensdag 12 en 26 augustus Comida con Salsa – Cuban dinner & Salsa workshop.
- Op woensdag 12 augustus vindt er een extra editie plaats van Comida con Salsa & Salsa Practise
- Op woensdag 26 augustus vindt er een extra workshop plaats: Ladystyling con Rumba
- Op zondag 30 augustus vindt er een speciale editie van Comida con Salsa plaats in het kader van de 1.5 Meter Sessie in De Nieuwe KHL, Oostelijke Handelskade 44 in Amsterdam-Oost: Afro Cubano Show & Cuban BBQ.

Prijzen en reserveren
- Een diner plus introductieworkshop Cubaanse salsa kost € 27,50. Voor meer informatie en/of reserveringen, ga naar de Event Page (Mocitosdanceschool.nl/events) onze website of klik op deze link.
- Adres: Club Akhnaton, Nieuwezijds Kolk 25 1012 PV Amsterdam.

Lees meer
- Comida con Salsa in de nieuwsbrief en op de website van Latin World
- Facebook: fb.me/comidaconsalsa
- Instagram : #comidaconsalsa

Belangrijke informatie omtrent COVID-19
Uiteraard worden in deze tijden van corona alle RIVM-, horeca én -dansschoolvoorschriften omtrent COVID-19 strikt nageleefd. Zo moeten mensen zich vooraf registreren, wordt er niet gewisseld van danspartner tijdens de salsaworkshop en houden de koppels onderling 1.5 meter afstand, is er goede ventilatie in de ruimte en gelden voor en na de dansworkshop de horecavoorschriften. Mochten er ontwikkelingen zijn in verband met COVID-19, dan wordt het concept waar nodig daarop aangepast, en zullen de dansworkshops bijvoorbeeld als solo-workshops (dus zonder danspartner) worden gegeven of wellicht als dansshow in plaats van een workshop.