HOORN - Na het succes van vorig jaar organiseert Rederij het IJ ook deze zomer weer MiniCruises van Amsterdam naar Hoorn en van Hoorn terug naar Amsterdam. Elke dinsdag, woensdag en donderdag in de maand augustus kunt u even weg uit de drukte en heerlijk ontspannen op het water.

Rederij het IJ wil met de MiniCruises bijzondere boottochten aanbieden die anders zijn dan de traditionele rondvaarten met het kopje koffie en gebak. “We willen de mensen aan boord een tijd geven dat ze heerlijk kunnen uitwaaien, onthaasten en dat ze verwend worden met goede hapjes en drankjes” zegt Rob Aarnoudse, eigenaar van Rederij het IJ. Ook voor gezinnen met kinderen is de vaartocht een ware belevenis. De kinderen ontvangen een matrozenboekje met allerlei opdrachten. Hebben ze alles goed? Dan ontvangen ze een matrozendiploma en varen ze verder mee als echte matroos.

Waarom Hoorn? “Dat is simpel, zegt Rob Aarnoudse. We willen mensen graag naar een mooie bestemming aan het Markermeer brengen. Hoorn is een pittoreske havenstad, ligt aan het Markermeer en heeft gezellige terrasjes en een prachtig historisch centrum. Daarnaast heeft Hoorn meerdere leuke musea voor zowel jong als oud. Een ideale bestemming dus. En zoals één van onze gasten vorig jaar zei: ‘het voelt als een mini-vakantie in eigen land’”.

Ook dit jaar werkt Rederij het IJ samen met de musea in Hoorn zoals Westfries museum, Museum van de 20e eeuw, het schip de Halve Maen en de Museumstooomtram en ontvangen gasten op vertoon van hun bootkaartje 20% korting op de entree.

Het klassieke schip de Stortemelk met mooi groot bovendek vertrekt om 10.30u vanaf Steiger 14, achter Amsterdam C.S. Na een 3,5 uur durende MiniCruise over het Markermeer langs bezienswaardigheden als Vuurtoreneiland, Forteiland Pampus en Paard van Marken, komt het schip rond 14.00u aan in de haven van Hoorn. Om 16.00u vertrekt ze weer terug naar Amsterdam voor een zomerse BBQ cruise. Onderweg wordt er een heerlijke BBQ uitgeserveerd. Rond 19.30u komt het schip weer aan in hartje Amsterdam, achter Amsterdam C.S.

Voor de inwoners van Hoorn en omgeving biedt Rederij het IJ een korting aan van €5,00 p.p op de BBQ Cruise van Hoorn naar Amsterdam. Koop kaarten online en gebruik de kortingscode hoorn17.​


Op vrijdag 18 augustus is er een speciale MiniCruise in verband met de jaarlijkse Hoornse vuurwerkshow. Vanaf het grote bovendek van het schip de Stortemelk heeft u een geweldig uitzicht op deze spectaculaire vuurwerkshow. Vertrek en aankomst in de haven Hoorn inclusief BBQ en swingende muziek van DJ Dans Anders.

De kosten voor de MiniCruise van Amsterdam naar Hoorn zijn €19,50 voor volwassenen en € 14,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Museumjaarkaarthouders krijgen korting. De BBQ cruise van Hoorn naar Amsterdam kost €32,50 inclusief BBQ voor volwassenen en €19,50 voor kinderen. Kaarten zijn te koop via www.rederijhetij.nl/​hoorn​.​