AMSTERDAM - De Hermitage Amsterdam – ook wel het Winterpaleis aan de Amstel genoemd – wordt in december weer omgetoverd tot een feestelijk paradijs. Beleef van zaterdag 8 december tot en met zondag 6 januari de ultieme feestmaand met iedere dag activiteiten voor jong en oud.


Van Verhaal op zaal door de tentoonstellingsmakers, diverse concerten – waaronder de Winteravonden aan de Amstel – creatieve workshops voor kinderen, volwassenen én families tot een ware spelklassieker: de pubquiz. De kerstsfeer begint al bij binnenkomst, als bezoekers een ruim vijf meter hoge kerstboom tegenkomen. In het café-restaurant wordt dagelijks een overheerlijke Chef’s Lunch geserveerd en zijn er winterse lekkernijen als glühwein. In de kerstvakantie is er een speciaal kindermenu met als dessert een heuse chocoladefontein. We sluiten het jaar af met een bezoek van Vadertje Vorst en luiden het nieuwe jaar in met het traditionele nieuwjaarsconcert in de kerkzaal. Meer informatie of website van het Hermitage

Nu te zien in de Hermitage: vier tentoonstellingen·

  • Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw·
  • Hollanders van de Gouden Eeuw·
  • ITE Art, Finse collectie Ammann in het Outsider Art Museum·
  • Panorama Amsterdam
Neem ook een kijkje in de Outsider Art Galerie. Daar is vanaf woensdag 21 november de expositie Raw Beauties te zien. Een prikkelende verzameling kunstwerken van de hand van outsider-kunstenaars, waarin het menselijk lichaam centraal staat.