AMSTERDAM - Deze week opende DYKA de deuren van het nieuwe filiaal in Amsterdam Zuidoost. DYKA heeft al een filiaal in Sloterdijk, maar besloot wegens groei van de hoofdstad een tweede filiaal te openen. Op 21 juni vond de officiële opening plaats.


Twee nieuwe filialen in 2018

Met de opening van het gloednieuwe filiaal in Amsterdam Zuidoost heeft DYKA in totaal 21 filialen verspreid over heel Nederland waarvan twee in Amsterdam. Eerder dit jaar opende DYKA een nieuw filiaal in Tilburg. Deze uitbreidingen sluiten aan op de strategie van DYKA. Hoewel e-commerce een belangrijke rol speelt in de klantbediening, wil DYKA ook dicht in de buurt van de klanten zijn met ruime voorraden en technisch advies.

“Onze filiaalmedewerkers zijn echte experts die zich dag in, dag uit inzetten voor hun klanten. Voor ons hebben de filialen een echte meerwaarde als het aankomt op persoonlijk advies. Klanten kunnen met hun vragen altijd bij ons terecht, en wij kunnen hen onmiddellijk verder helpen met de juiste oplossing. Onze filialen zijn verspreid over het hele land op strategische plaatsen. Amsterdam blijft elk jaar groeien en ook het verkeer wordt er steeds drukker. Een tweede filiaal openen is daarom ook een logische stap. Zo blijven we goed bereikbaar voor onze klanten. “ volgens Eric Jan Rutten, Commercieel Directeur Building & Installation DYKA.

Gloednieuw duurzaam filiaal
In Amsterdam Zuidoost werd een gloednieuw filiaal gebouwd, waarbij veel aandacht aan duurzaamheid werd besteed. Het filiaal omvat 3.000 m2 en bestaat uit een buitenterrein, groot magazijn en shop. Het dak is bedekt met zonnepanelen die het filiaal voorzien van stroom. Daarnaast is de hal voorzien van Ledverlichting en is er vloerverwarming. De shop is deels een showroom, maar is ook het servicepunt voor het ophalen van bestellingen. De leidingsystemen in het gebouw zijn zichtbaar, zodat de klant de systeemoplossingen met eigen ogen kan zien.

Openingsweek van 18 tot en met 22 juni
Installateurs en aannemers in regio Amsterdam kregen een krantje in de brievenbus met daarin een uitnodiging. De eerste 100 klanten ontvangen een cadeaupakket wanneer ze in de openingsweek langsgaan bij het filiaal. Tijdens deze feestelijke openingsweek zullen heel wat DYKA-medewerkers klaarstaan om klanten een warm welkom te geven.

DYKA is een toonaangevende producent en leverancier van leidingsystemen in Europa en onderdeel van Tessenderlo Group. Onze leidingen worden toegepast in de Woning- en Utiliteitsbouw en in de Grond-, Weg en Waterbouw. DYKA heeft moderne productievestigingen in Steenwijk (NL), Overpelt (BE) en Sainte-Austreberthe (Frankrijk), en levert zijn producten via 28 filialen. DYKA werkt hard aan het verlagen van EPC's, het recyclen van materialen en het reduceren van de CO2-uitstoot. Met een MVO-certificering op niveau 4 is duurzaamheid geheel verankerd in de organisatie.