AMSTERDAM - Als aftrap van hun serie zomerconcerten biedt het Dutch String Collective u twee meesterwerken van Johan Sebastiaan Bach aan. In de 18e eeuwse Uilenburger Sjoel in Amsterdam spelen ze het Brandenburgse Concert nr 3 en het vioolconcert in a mol. Verder staat op het programma barokmuziek van onder meer Antonio Vivaldi en Georg Friedrich Handel.

Do 2 juni - Amsterdam, Uilenburger Sjoel, 20:15 (info/tickets)
Zo 5 juni - Amsterdam, Uilenburger Sjoel, 14:00 (info/tickets)

"Onze lang gekoesterde wens om de Brandenburgse Concerten van J.S. Bach te spelen gaat deze zomer eindelijk in vervulling. We spelen ze niet meteen alle 6 maar beginnen met concert nummer 3, een concerto dat ons op het lijf geschreven lijkt met een bezetting van 3 violen, 3 altviolen en 3 cello's! Daarnaast kozen we voor het prachtige vioolconcert in a mol.
Bach schreef deze muziek om mensen te plezieren, opgedragen aan stervelingen van vlees en bloed, met gevoelens, emoties en stemmingen, dus daar verheugen we ons op!"

Marieke de Bruijn, violiste en leider van het ensemble zal tijdens het concert toelichting geven over de gespeelde muziek. Zo wordt het publiek deelgenoot van het avontuur dat het spelen van deze prachtige klassieke werken is.

Dutch String Collective

Het Dutch String Collective onder leiding van Marieke de Bruijn, is hard bezig een belangrijke plek te veroveren op de Nederlandse concertpodia. Ontstaan uit een vriendencollectief, bedreven in het inspelen van scores voor films en series hebben ze zich ontwikkeld tot een ensemble van kundige en dynamische musici voor wie plezier in het ensemblespel en het maken van avontuurlijke programma's voorop staan. De afgelopen jaren hebben ze voorstellingen in uiteenlopende stijlen gespeeld, steeds met als doel het presenteren van inspirerende muziek op een wijze waarbij geen heilige huisjes bestaan. De musici in het ensemble staan verder midden in het bruisende muziekleven van Nederland, werkzaam als solist, in kamermuziek, als studiomusicus en als orkestmusicus.

Voor later deze zomer staan concerten met werken van Mozart en Beethoven gepland en in het najaar vervolgt het Dutch String Collective hun Schubert theatertour.

www.dutchstringcollective.com
www.facebook.com/dutchstringcollective