AMSTERDAM - De Nieuwe Kerk organiseert een unieke reeks orgelconcerten rond de feestdagen. Op eerste kerstdag is er een concert bij kaarslicht en spelen de organisten, Bernard Winsemius en Henk Verhoef, muziek van bekende componisten zoals Bach en d'Aquin. Ook is er traditiegetrouw voor de muziekliefhebbers een Nieuwjaarsconcert met gratis glühwein op 1 januari. Bovengenoemde organisten luiden met Nienke van der Meulen (hobo) en Kim Stockx (fagot) het nieuwe jaar in, waarbij ze stukken spelen van Bach en Händel.

Begin het nieuwe jaar zen: languit-concert
Op zondag 6 januari is er, passend bij de huidige tentoonstelling Het leven van Boeddha, een languit-concert met meditatieve muziek van onder meer Louis Vierne en Jehan Alain. Bezoekers kunnen plaatsnemen in het middenschip van de kerk op de oranje tatami’s (Japanse meditatiematten), die een vast onderdeel vormen van de tentoonstelling.

Programma en entreetickets
25 dec 2018, 15 uur orgelconcert € 12,50 (voltarief); € 10 (stadspas, CJP)
1 jan 2019, 15 uur orgelconcert € 15 (voltarief); € 10 (stadspas, CJP)
6 jan 2019, 14 uur languit-concert Gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling Tickets zijn online verkrijgbaar via nieuwekerk.nl