AMSTERDAM - Douwe Bob geeft op zondag 14 juli een optreden in het Amsterdamse Bos. Hij is de achtste artiest die wordt aangekondigd voor het nieuwe seizoen van Live at Amsterdamse Bos. Eerdere edities speelden o.a. Little Steven and the Disciples of Soul, alt-J, Graham Nash, Typhoon en vele andere artiesten uit binnen- en buitenland in het openluchttheater. De kaartverkoop start vrijdag 8 februari om 10:00 uur.

Douwe Bob

Hij won in 2012 De beste singer-songwriter van Nederland, bereikte in 2016 de finale van het Eurovisiesongfestival, scoorde samen met Anouk een grote hit met ‘Hold Me’ en is al jaren niet van de festivals en uit de clubs weg te denken: Douwe Bob. De ras-Amsterdammer mag met zijn kenmerkende countryrock/americana sound niet ontbreken aan de line-up van Live At 2019. Als iemand gemaakt is voor het podium, dan is het Douwe Bob wel. Hij speelt al piano sinds zijn zesde en pakte op zijn veertiende ook de gitaar op. Het bracht hem ondertussen veel mooie nationale en internationale successen, en optredens op onder meer Pinkpop en Sziget. Zijn voorlaatste album Fool Bar bereikte eerder al de gouden status en met zijn nieuwe album The Shape I’m In op zak komt Douwe Bob naar het Bostheater, voor een mooie en intieme avond tussen de bomen.

Live at Amsterdamse Bos 2019
Eerder werden A Tribute to 2016, John Butler Trio, Band of Horses, De Dijk, Paul Carrack, de Edwin Evers Band en Peter Doherty & The Puta Madres aangekondigd voor shows bij Live at Amsterdamse Bos. Met de concerten van De Dijk en de Edwin Evers Band ging het hard: beide acts verkochten drie shows in het Bostheater uit. A Tribute to 2016 brengt op zaterdag 28 mei een ode in het Amsterdamse Bos. Op zondag 2 juni komt Paul Carrack met een avond vol hits, vier weken later komen de indierockers van Band of Horses en op maandag 15 juli staat de Australische gitaarvirtuoos John Butler met zijn trio op de planken in het Amsterdamse Bos. Zondag 21 juli komt Peter Doherty, bekend van The Libertines en Babyshambles, naar het Bostheater met zijn nieuwe band The Puta Madres. De rest van het programma zal de komende maanden bekendgemaakt worden.

Ticketinfo
Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 8 februari om 10.00 uur via LiveatAmsterdamseBos.nl en Eventim.nl.