HAARLEM - Singer-songwriter Douwe Bob is de eerste artiest die op 5 mei optreedt op Bevrijdingspop in de provinciehoofdstad van Noord-Holland, Haarlem.

In en rond het Provinciehuis staat op Bevrijdingsdag het persoonlijke verhaal over vrijheid centraal. In de tuin van het Provinciehuis worden diverse presentaties gegeven. De viering wordt georganiseerd door de provincie Noord-Holland, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Bevrijdingspop en de gemeente Haarlem. Na de 5 mei-lezing, die door Nasrdin Dchar wordt gehouden, ontsteekt de minister-president op het hoofdpodium van Bevrijdingspop het Bevrijdingsvuur.

Aansluitend opent Noord-Hollander Douwe Bob Bevrijdingspop, dat plaats vindt in de Haarlemmerhout vóór het Provinciehuis. Douwe Bob: "Wat een mooie eer om Bevrijdingsdag 2017 muzikaal te mogen openen! Hoe mooi is het om de vrijheid die wij hier hebben te vieren met elkaar. Ik kan niet wachten, we maken er een groot feest van."

In de aanloop naar 5 mei besteedt de provincie Noord-Holland aandacht aan persoonlijke verhalen over vrijheid. Dat zijn verhalen uit de oorlog maar ook verhalen van nu. Jongeren worden betrokken om uitdrukking te geven wat vrijheid voor hen betekent. Dit doen zij op verschillende wijzen onder meer dans, tekeningen, lichtprojecties, posters en vlogs. Meer informatie is te vinden op pagina VrijheidNH.