AMSTELVEEN - Diwali Festival Amstelveen wordt voor de 12de keer georganiseerd en gevierd; alleen dit jaar net iets anders dan andere jaren. Het bestuur van Stichting Diwali Festival Amstelveen heeft besloten om de Diwali live te gaan broadcasten via Facebook op zaterdag 7 november aanstaande vanaf 14 uur in de middag (www.facebook.com/DiwaliAmstelveen)

Het Diwali Festival Amstelveen is een van de hoogtepunten van Amstelveen. Diwali wordt in heel India gevierd, ongeacht de achtergrond of de religie van de desbetreffende persoon. Diwali is de meest belangrijke tijd in het land. Diwali symboliseert de overwinning van het goede over kwade & het licht over de duisternis. Juist in deze huidige tijd, is het vieren van Diwali nog belangrijker, omdat Diwali de hoop uitspreekt op betere tijden.

Dit jaar hoeft u zelf niet de deur uit te gaan; Diwali wordt naar u toegebracht, waar u ook maar wilt! De artiesten die u normaliter live kunt horen en zien, zullen wederom voor u optreden! Zo zullen Desi Steps, Abhivyakti, Navras Bollywood Dance School & Saxy Mr S bij u in de woonkamer staan!

Diwali Festival Amstelveen verbindt niet alleen verschillende culturen & achtergronden, Diwali Festival Amstelveen verenigt ook mensen zoals dat ook in India gebeurt. Niet alleen mensen uit de India diaspora zoals bijvoorbeeld de expats zijn normaliter aanwezig in het Stadshart van Amstelveen. Ook lokale inwoners, expats uit andere landen en bezoekers uit België/Frankrijk/Engeland of Duitslang zijn trouwe deelnemers. Het belangrijkste doel van het Diwali Festival is het versterken van de relaties tussen de Indiase zakenwereld en de lokale & regionale bedrijven met als hoogste doel om de lokale bewoners, de Indiase gemeenschap en de bedrijven in Amstelveen & omgeving met elkaar te verbinden.

Het Diwali Festival was een initiatief van de heer Gopal Ramanathan. Zijn nalatenschap is nog steeds zichtbaar via het officiële platform van Stichting Diwali Festival, alwaar organisaties en bedrijven zoals Gemeente Amstelveen, KPMG, TCS, Cognizant, Allen & Overy, Sun Pharma, Briddge, Mehra holding, Abingh en Bridging the Gap Foundation tezamen het bestuur van de stichting vormen.

De laatste 11 edities van het festival waren een groot succes. Wij hopen dat wij van de 12e editie van het festival op zaterdag 7 november 2020 wederom een groot succes kunnen maken.