AMSTERDAM - DEZE WEEK IN HET RIJKSMUSEUM

Alle Rembrandts
15 februari tot 10 juni 2019
Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum voor het eerst in de geschiedenis een overzichtstentoonstelling van alle schilderijen, etsen en tekeningen van Rembrandt uit eigen collectie.
De tentoonstelling Alle Rembrandts wordt mede mogelijk gemaakt door het Blockbusterfonds, ING en de Patronen van het Rijksmuseum.

Rembrandt. Biografie van een rebel
Vanaf 14 februari verkrijgbaar
Vernieuwend en provocerend als hij was, zette Rembrandt de kunstwereld in de 17de eeuw op z’n kop. Hij was niet alleen een vernieuwer, hij was een rebel: de molenaarszoon lapte de regels van de kunst aan zijn laars. In Rembrandt. Biografie van een rebel neemt conservator Jonathan Bikker de lezer mee op een reis langs alle hoogte- en dieptepunten uit Rembrandts leven. € 25 | ISBN 978-94-6208-474-2

Iedereen Fotografeert
15 februari tot 10 juni 2019
Mattie Boom, conservator fotografie van het Rijksmuseum onderzocht de afgelopen jaren honderden foto’s voor haar promotieonderzoek naar de opkomst van amateurfotografie in Nederland. Haar bevindingen zijn vanaf vrijdag te zien in de tentoonstelling Iedereen Fotografeert. Ruim 130 foto’s, fotoalbums en camera’s brengen ons terug naar het einde van de negentiende eeuw.