AMSTERDAM - Sinterklaas is inmiddels alweer even in het land. Naar aanloop naar Pakjesavond zijn er een hoop leuke activiteiten te doen in Amsterdam. Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt.

Sinterklaas en de pepernootboot

Wat: theater, voorstelling
Waar: Poppentheater Koos Kneus Amsterdam
Wanneer: Woensdag 29 november
Meer informatie & kaarten

Sint en Piet worden op volle zee verrast door een haai. Door een vreemde wending komen de cadeautjes voor de kinderen terecht in de haaievinnensoep van Tsjing en Tsjang. Gelukkig weten deze Chinezen de wanhopige Sint nog net op tijd te bereiken. Het Sinterklaasfeest kan doorgaan.

Door de bomen

Wat: theater, voorstelling, muziek
Waar: Jeugdtheater De Krakeling Amsterdam
Wanneer: 2 & 3 december
Meer informatie & kaarten

‘Door de bomen’ gaat over zeven stoute kinderen die in de zak zitten. De voorstelling bestaat uit grappen, en ondertussen blijft het ook nog interessant voor de kinderen.

Sinterklaashuis

Wat: pakjes gooien, op de foto, speculaas versieren, leren inpakken, kleuren en meer
Waar: Winkelcentrum Plein 40-45 Amsterdam
Wanneer: 29 november & 2 december
Meer informatie

Op woensdag 29 november en zaterdag 2 december zijn er veel activiteiten te doen in winkelcentrum Plein 40-45. Hier kunnen de kinderen verschillende activiteiten doen, waaronder speculaaspop versieren en leren inpakken.

Pepernoten bakken & speurtocht

Wat: pepernoten bakken, speurtocht
Waar: Museum Van Loon Amsterdam
Wanneer: 29 november
Meer informatie

Twee pieten zullen samen met de Amsterdamse kinderen pepernoten gaan bakken. Ook zal er een speurtocht plaatsvinden door het museum.

Sinterklaasconcert: Zwier!

Wat: concert, muziek
Waar: Noorderkerk
Wanneer: 2 december
Meer informatie & kaarten

Op 2 december zal Wervelwind Ensemble het Sinterklaasconcert ‘Zwier!’ ten gehore brengen. Er wordt een ode gebracht aan zwieren, en de Sint zelf komt ook nog even een kijkje nemen.

Groot Sinterklaasfeest

Wat: pieten, Sint ontmoeten, muziek
Waar: Winkelcentrum Boven ’t IJ
Wanneer: 2 & 3 december
Meer informatie


In het weekend van 2 & 3 december zullen Sint en zijn Pieten een bezoekje brengen aan Winkelcentrum Boven ’t IJ. Er zijn ballon- en acrobatenpieten. Ook komt de Sint zelf met Amerigo nog even langs.

Maak Sint Wakker

Wat: Sint ontmoeten
Waar: Boekhandel Scheltema Amsterdam
Wanneer: 2 december
Meer informatie

De Sint is weer in het land! 's Avonds rijdt hij over de daken, maar daarna duikt hij heerlijk in zijn bed op onze tweede etage. Het enige probleem: Sint wordt nogal moeilijk wakker... Piet kan jouw hulp goed gebruiken! Kom jij Sint wakker maken? Om 09:45 uur gaan we samen met Piet naar zijn slaapkamer!