AMSTERDAM - Op 11 juni 2023 vindt in het Holland Festival de Nederlandse première plaats van de Britse 5-sterren muziektheatervoorstelling Wuthering Heights in DeLaMar in Amsterdam. Een van Londens invloedrijkste regisseurs, Emma Rice, bewerkte het literaire meesterwerk van Emily Brontë tot een vurige theatrale ervaring, met livemuziek, humor, poppenspel en dans. Wuthering Heights werd lovend ontvangen in Londen en toert op dit moment door de Verenigde Staten.

De coproductie van National Theatre en Emma Rice’s theatergezelschap Wise Children is op initiatief van Sismo Stories & Performances en in samenwerking met DeLaMar, het Holland Festival en Senf Theaterpartners van vrijdag 9 tot en met zondag 18 juni 2023 slechts 9 keer te zien in Nederland. De kaartverkoop is nu gestart bij DeLaMar, en vanaf 14 maart zijn tickets ook verkrijgbaar via het Holland Festival.

Wuthering Heights

Een episch verhaal over liefde, wraak en hoop. Wanneer de jonge Heathcliff wordt gered uit de havens van Liverpool, besluit meneer Earnshaw hem te adopteren en onder te brengen in zijn landhuis Wuthering Heights. Heathcliff vindt hier een geestverwant in Earnshaws dochter Catherine en er ontvlamt een onstuimige liefde tussen de twee. Maar als Heathcliff en Catherine van elkaar worden gescheiden, ontketent zich een meedogenloze reeks aan gebeurtenissen. Een adembenemende wraaktragedie, die waarschuwt dat onze wrede behandeling van anderen de wereld nog jarenlang zal beïnvloeden.

Everyone involved is reaching for the heights in this emotionally epic entertainment.”

***** The Times

“A wildly imaginative, exhilarating piece of theatre.” *****Daily Mail