AMSTERDAM - In het begin van het jaar komt eigenlijk iedereen met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Stoppen met roken, afvallen en eerder naar bed: allemaal dingen om de slechte gewoontes aan de kant te schuiven voor goede dingen. In het kader van deze goede voornemens organiseert De Nieuwe Kerk Amsterdam van 14 tot en met 18 januari de Goede Voornemens Week.

De meeste voornemens zijn eind januari alweer van de kaart geveegd. De Nieuwe Kerk wil dat veranderen en ook aandacht vragen voor voornemens die de wereld kunnen verbeteren. Daarom organiseren zij voor het eerst een themaweek waarin dit centraal zal staan.

Er zullen onder andere workshops plaatsvinden om te ontstressen en om je weer te motiveren om wel door te gaan met je goede voornemens. Ook zal er theater te zien zijn op Martin Luther King-dag en zal er ter afsluiting het Changemakers Debat georganiseerd worden. De volledige agenda is hieronder te zien:

  • Zondag 14 januari: Top of flop? - Hoe je ervoor zorgt dat je goede voornemen kans van slagen heeft met je eigen ‘gouden’ munt. Creatieve workshops voor jong en oud.
  • Maandag 15 januari: Theater: Martin Luther King. - Met onder andere acteurs Gershwin Bonevacia en Frank Sheppard. Regie door John Leerdam, tekst van Paulette Smit.
  • Dinsdag 16 januari - Ontstress!: Zittend op een fatboy in een kapel krijgen bezoekers van een professionele coach tips en tricks voor duurzaam ontstressen.
  • Woensdag 17 januari - Wat is je belangrijkste voornemen? In dialoog vinden bezoekers uit wat hun belangrijkste voornemen is en wat hen belemmert om deze na te leven. Wat verlangt u van de toekomst? En wie kan u daarbij tot voorbeeld zijn?
  • Donderdag 18 januari - Groot Changemakers Debat: Bekende changemakers gaan met elkaar en met het publiek in discussie. Hoe kan leiderschap in duurzaamheid de wereld verbeteren?

Bekijk de website van De Nieuwe Kerk Amsterdam voor meer informatie. Ook is er via de agenda een overzicht te zien van alle aankomende evenementen.