AMSTERDAM - In het kader van de tentoonstelling over DRAKA, Kromhout en de ADM is er zondag 29 januari om 11.30  in Museum Amsterdam Noord een presentatie over de restauratie van de Hr.Ms. Mahu.

Een ondiepwatermijnenveger van de Van Straelen klasse, die afgemeerd ligt aan steiger 7 bij de NDSM. Rob Goldsteen, bestuurslid van Stichting promotie maritieme tradities, wijdt ons in. Zusterschepen van de Mahu werden in Noord gebouwd door op de werf van de Vries Lentsch Jr. Veel vernuft werd in gezet om magnetische velden van het schip zo klein mogelijk te houden. Dit in verband met de magnetisch geactiveerde mijnen destijds. Bij de Draka werd speciale bekabeling (te zien in de  tentoonstelling) ontwikkeld. Stork-Werkspoor, opvolger van Kromhout ontwikkelde de aluminium motoren.

In het voorjaar zal er in het kader van de tentoonstelling “Verdwenen industrie, deel 1 “vanuit het museum een excursie georganiseerd worden naar het schip. De lezing (7,50  incl koffie en cake)  is zondag in het museum, Zamenhofstraat 28A.