AMSTERDAM - Theater Bellevue presenteert: De Hokje, een nieuwe productie van schrijver Dunya Khayame en regisseur Tim Kamps. Een satirische voorstelling over beeldvorming en afkomst. Typecasting voor acteurs is nog steeds dagelijkse praktijk. De geboorteplaats van de ouders wordt in de eerste zin benoemd als een ‘niet-westers migrantenkind’ het schopt tot een eigen wikipedia-pagina of een interview in een krant. Maar wat vertellen etniciteit en afkomst over iemand? Iets over genen, identiteit en persoonlijkheid? Of toont het ons vooral iets over onze eigen vooroordelen? De Hokje is vanaf 24 november 2020 een maand lang te zien in Bellevue Lunchtheater en gaat begin 2021 op tournee langs de Nederlandse theaters.


Over De Hokje

De Hokje vertelt het verhaal van de opstanding en ondergang van Anouar K.: een selfmade crimineel. Hij wordt in een lang verwacht live-interview met kijkcijferkanon en kwaliteitsjournalist Kim - die het door haar grote faam eveneens kan stellen zonder achternaam - bevraagd over zijn criminele verleden. Als duidelijk wordt wat voor vernietigende impact zijn daden op de samenleving hebben gehad, wordt het Anouar te heet onder de voeten en doet hij een schokkende onthulling. Anouars zus én advocaat probeert het gesprek en haar eigen reputatie nog te redden, maar dan ontspoort het interview totaal.


Credits

tekst, concept Dunya Khayame

regie, concept Tim Kamps

spel Maryam Hassouni, Olaf Ait Tami, Randy Fokke

vormgeving Robin Vogel

Een productie van Theater Bellevue


Data en kaarten

di 24 nov t/m za 19 okt, 12:30 Bellevue Lunchtheater première za 28 nov, 12:30 tournee Nederlandse theaters: vanaf januari 2021 meer info & kaarten: theaterbellevue.nl/dehokje


Bio’s

Dunya Khayame (tekst) is schrijver en actrice. Ze was recent in vaste rollen te zien in tv-producties als Klem, De regels van Floor en De Luizenmoeder. Voor theater schreef ze o.a. teksten voor het interdisciplinaire gezelschap ISH en voor het Bellevue Lunchtheater schreef ze eerder theaterteksten Vuurwerk en Er komt een dokter bij de dokter.


Tim Kamps (regie) werkt als schrijver, acteur en regisseur. Hij o.a. bekend van de cabaretgroep Rooyackers, Kamps & Kamps en het duo het Monica Da Silva Trio dat hij met Arjen Lubach vormde. In 2015 bedacht en regisseerde Tim de bejubelde science-fictionkomedie Missie Aarde. In 2018 schreef hij zijn eerste roman De verschrikkelijke jaren tachtig, die dit jaar door hemzelf verfilmd zal worden.


Bellevue Lunchtheater presenteert en produceert consequent nieuw repertoire, dat ruimte biedt aan de stemmen van theatermakers die op de wereld om ons heen reflecteren. Bellevue zoekt naar de autonome denk- en verbeeldingskracht van nieuw schrijftalent. Vele auteurs schreven voor het Theater Bellevue, zoals Nasrdin Dchar, Maria Goos, Magne van de Berg, Hannah van Wieringen, Rik van den Bos en Dilan Yurdakul.