AMSTERDAM - Op zondag 23 september is er de hele dag muziek in de Tolhuistuin! Het Nederlands Blazers Ensemble speelt met muzikale helden uit Noord op de Dag van de Vrede, muzikanten en woordkunstenaars brengen een ode aan de vrouw tijdens Woorden Worden Zinnen #49 x NewLands en er is de hele middag live muziek tijdens het relaxte gratis zondagsmiddagprogramma Sunday Sounds.


zo 23 sep // 16:00 // Dag van de Vrede - Nederlands Blazers Ensemble
Samen met alle Amsterdammers, het Nederlands Blazers Ensemble en de vier Amsterdamse cultuurhuizen vieren we de Dag van de Vrede met een muzikale voorstelling voor en door buurtbewoners. Artiesten uit de verschillende stadsdelen komen naar de concertzaal. Amsterdam-Noord wordt vertegenwoordigd door Het Noorder Collectief.

Concertzaal // deuren open 15:00 // aanvang 16:00
entree € 13,50 // CJP-, studentenpas, huisvuilpas Noord € 10,00
website // facebook // tickets


zo 23 sep // 19:30 // Woorden Worden Zinnen #49 x NewLands Festival
De eerste editie van het nieuwe seizoen Woorden Worden Zinnen wordt een hele bijzondere! In samenwerking met NewLands Festival brengen verschillende musici en woordkunstenaars een ode aan de vrouw. Zo treden onder andere de Perzische percussionist Naghmeh Farahmand, Frans-Libanese violist Layale Chaker en Iraanse zangeres Mahsa Vahdat op.

NewLands Festival viert de artistieke rijkdom van de Arabische en Perzische cultuur. Het thema van dit jaar is: Ode to Women.

Tuinzaal // deuren open 18:30 // aanvang 19:30
entree € 9,50 // entree+eten € 16,50
website // facebook // tickets


zo 23 sep // 15:00 // Sunday Sounds
De Tuin is lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail. Deze zondag hoor je jazz, pop en neo-soul met een Caribisch sausje van Noah&Friends en luisterliedjes van singer-songwriter Barbera.

Met de grote luifel is de Tuin gedeeltelijk overdekt dus weatherproof. En, Sunday Sounds is gratis en voor iedereen, van jong tot oud, toegankelijk.

Tuin // tuin open 14:00 - 19:00 // aanvang 15:00
toegang gratis
website


En verder:

za 29 + zo 30 sep // Wiekent Tolhuistuin
19:00 - 19:00
€ 7,50
website // facebook // tickets

In het weekend van zaterdag 29 + zondag 30 september gaat de Tolhuistuin 24 uur open! Ontdek deze culturele en culinaire hotspot aan de hand van een divers palet aan events en activiteiten in alle hoeken en gaten van het voormalige Shell-terrein en architectonische gebouwen. Verwacht onder andere huiskamerconcerten van Excelsior Recordings, bands van Eurosonic Noorderslag, gesprekken over erotische fantasieën met Stichting Nieuwe Helden/Lucas De Man en nog veel meer!

Tolhuistuin is een culturele, kunstzinnige en culinaire ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam. Tolhuistuin biedt via kunst een podium aan nieuwe verhalen van grootstedelijke makers aan de hand van een veelheid aan disciplines. Met meer dan 40 culturele ondernemers bespelen we het voormalige Shell-terrein dat diverse architectonische, historische panden en een idyllische tuin beslaat. Er zijn concerten van Paradiso Noord in de concertzaal en eten en drinken bij café-restaurant THT.

tolhuistuin.nl