AMSTERDAM - Vrijdag 12 mei 2017 vindt in het Muziekgebouw aan ’t IJ de finale plaats van de 10e Amsterdamse Debatbattle: het grootste debatevenement voor basisschoolkinderen van groep 7 in Amsterdam.

De afgelopen weken volgden 45 basisscholen - ruim 1400 kinderen - masterclasses over diversiteit en gedeelde geschiedenis. Wat weet je van de wereld? Hoe voer je een goed debat met elkaar? Waar moet je dan op letten? En wat zegt je lichaamstaal? Van 10 t/m 14 april werden de voorrondes gehouden in De Balie waarbij de vertegenwoordigers van 60 klassen het tegen elkaar opnamen om een plek in de finale te veroveren. Daarvan zijn 24 kinderen nu door. Wie van hen wordt de Amsterdamse Debatheld van 2017?

De debathelden gaan met elkaar het gesprek aan de hand van stellingen als: ‘Alle kinderen die in Nederland opgroeien hebben gelijke kansen’, ‘Leraren moeten vaker het gesprek voeren over moeilijke onderwerpen in de klas’ en ‘Je moet blij zijn met een superdiverse samenleving’.

Wil je het evenement online bijwonen? Dat kan via een livestream op Discussieren kun je leren.nl. Het programma op 12 mei begint om 12.00 uur en is afgelopen om 15.00 uur.