AMSTERDAM - De stad heeft Halloween omarmd. In het weekend van 28 en 29 oktober trekt opnieuw een bonte stoet beulen, heksen en dolende geesten door de stad. Een stad die zich er voor leent om te griezelen.

Want aan griezelverhalen geen gebrek. Zo huist er een monster in de diepte van de Sloterplas. Naar men zegt is het dol op kinderen voor het ontbijt. Duikers gaan nog wel eens op zoek naar dit monster uit de jaren ’70.

En natuurlijk huizen er volop spoken in de stad. In het bekende Trippenhuis aan de Kloveniersburgwal zwerven de gebroeders Trip die hun ziel verkochten in ruil voor rijkdom en voorspoed, nog af en toe rond. En het Trippenhuis is niet het enige spookhuis in de stad. Het spookt op veel meer plekken, bijvoorbeeld op het Wilhelmina Gasthuisterrein, nabij het mortuarium, en bij de pomp in het Begijnhof.

Martelkamer

De martelkamer in, een beul ontmoeten of de hel van een VOC-schip: lekker griezelen kan al jaren in de Amsterdam Dungeon. Speciaal voor Halloween is het moderne griezelkabinet deze zaterdag tot 3.00 uur 's nachts open en op Halloween, dinsdag 31 oktober, tot 22.00 uur.

Horror

Halloweenfeesten zijn er volop deze dagen. Liever onderuitgezakt griezelen? Dat kan in Tuschinski. Daar is op zaterdag 28 oktober voor de negende keer op rij de Halloween Horror show, een hele nacht vol griezelfims.

Meer weten?