AMSTERDAM - Ook dit jaar rijdt de elektrische Bosbus weer door het Amsterdamse Bos. Deze rijdt elke zon- en feestdag van 16 april (1e Paasdag) t/m 30 oktober 2017 een prachtige route door het Amsterdamse Bos.

Het Amsterdamse Bos is groot: 3x groter dan Central Park in New York, ofwel 2 bij 5 kilometer. Dat betekent bijvoorbeeld dat je met kleine kinderen niet even van De Boswinkel naar de Geitenboerderij wandelt: heen en terug is dat meer dan 7 km.

De Bosbus

De Bosbus rijdt over een breed fietspad door het groen langs karakteristieke attracties, waaronder de kinderbaden.

De route

De Bosbus start bij De Boswinkel en rijdt een grote ronde door het Amsterdamse Bos (zie onder). Tijdens de route komt de Bosbus langs het Klein Kinderbad, de Amsterdamse Manege (fluisterboot), de Lindenlaan, de Geitenboerderij, het Groot Kinderbad, Pannenkoekenboerderij Meerzicht en het Openluchttheater.

Prijzen

Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee. Een enkele rit kost € 2,- per persoon. Een retour ticket € 3,-. Een dagkaart kost € 5,-. Een enkeltje familieticket (2x volw., 3x kind 5 t/m 12 jaar) kost € 6,50 en een retourtje familieticket € 10,00. Een seizoenspas (30 dagen geldig) kost € 30,-. De seizoenspas is alleen verkrijgbaar via http://amsterdamsebos-events.nl/. Je kunt de Bosbuskaartjes kopen in de Bosbus en in De Boswinkel. In De Boswinkel kun je pinnen.