AMSTERDAM - De Alternatieve Nachtmis biedt hoop en entertainment voor hen die opzien tegen de kerstsleur. Voor wie op kerstavond wel eens wat anders wil dan bij familie op de bank zitten. Voor wie niet vroom genoeg is voor de kerk. Voor al deze verloren zielen gaan de deuren van Internationaal Theater Amsterdam in de kerstnacht open.

De Alternatieve Nachtmis is een alternatief voor de traditionele kerstavond. Met alles erop en eraan: preek, collecte, samenzang en communie. Maar dan niet religieus. Op de kansel presentator en regisseur Jörgen Tjon A Fong (Urban Myth) onder wiens leiding, samen met een cabaretier, een toekomststrateeg, een wetenschapper, een muzikante en vele anderen, gereflecteerd wordt op 2018 en bezonnen wordt op de toekomst.

Cabaretier Farbod Moghaddam en schrijfster/actrice Nazmiye Oral laten de hoogte- en dieptepunten van het jaar 2018 de revue passeren. Met het traditionele kerstdiner in het achterhoofd neemt gedragswetenschapper en voedseldeskundige Marinthe de Hek ons voedsel onder de loep. Trend agent Mabel Nummerdor, de oprichter van The Future Will Tell en mede-auteur van het boek Holy Fuck, spreekt over de toekomst van seks. Columnist Anwar Manlasadoon gaat het hebben over de plek waar we ons settelen. Hij vluchtte drie jaar geleden uit Syrië en kwam vanuit Aleppo in Arnhem terecht. De Nederlandse zangeres en harpiste Iris Kroes, winnares van The Voice of Holland, zorgt voor muziek.

Productie Internationaal Theater Amsterdam & Urban Myth
Regie Jörgen Tjon A Fongma
24 dec 21:45 uur Internationaal Theater Amsterdam