AMSTERDAM - Danny Vera komt op vrijdag 24 april naar AFAS Live in Amsterdam, zo kondigde hij zojuist aan bij Jinek. Een bijzonder concert, want deze AFAS Live show wordt zijn grootste show op moment van schrijven. Het optreden is een bekroning van Danny’s lange carrière tot nu toe, een ware achtbaan met pieken en dalen, waarin hij uitblinkt door vastberadenheid en blinde ambitie. De laatste jaren verkoopt de zanger zijn shows zonder uitzondering uit en pakt hij, tot zijn eigen verbazing, een gouden plaat met zijn eerste echte radiohit ‘Roller Coaster’. Tickets voor de show gaan aanstaande vrijdag 20 september om 11:00 uur in de voorverkoop via www.dannyvera-afaslive.nl.

Wat doe je als al je shows in een mum van tijd uitverkopen, en de reprises niet aan te slepen zijn? Dan breng je alles wat je ooit op muzikaal gebied gedaan hebt samen in één meeslepende grootse show. Danny Vera bracht tot op heden maar liefst tien prachtige Americana albums en EP’s uit. Zijn laatste album Pressure Makes Diamonds is zijn meest succesvolle tot nu toe. Met de populaire hitsingle ‘Roller Coaster’ staat hij al meer dan 20 weken in de hitlijsten. Dit nummer bekroont zijn onmiskenbare doorbraak bij het grote publiek. Naast zijn muziek staat Danny Vera bij het publiek bekend om zijn markante persoonlijkheid, een grote dosis humor en zijn onberispelijke stijlvaste voorkomen.

Uitverkochte tours Muzikaal brengt Danny tijdens zijn diverse tours steeds bewust een andere show met wisselende bezettingen: op festivals en in poppodia brengt hij onvervalste rock ’n roll met zijn band, weet in de kleinste theaters tranen op de wangen te toveren met solo sets en loopt er op dit moment een reprise van zijn Pressure Makes Diamonds theatertour waarbij hij met strijkers en blazers zijn nummers precies zo omlijst als ze bedoeld zijn. Wat vaststaat is dat Danny waar hij ook komt liefde verspreidt en pas van het podium stapt nadat het gehele publiek zijn lied L.O.V.E. met hart en ziel en twee vingers in de lucht meezingt. Voor Danny Vera is de show in de AFAS Live de uitgelezen plek om zijn diverse gedaantes op de podia te laten samen komen in één show en om de liefde te verspreiden op zijn grootste podium tot nu toe.

VI

Johan Derksen, voetbaljournalist en muziekliefhebber, is al jaren groot fan. Via hem werden Vera en zijn band de huisband van VI. In het goed bekeken programma is hij wekelijks te zien met een mix van eigen werk en covers, terwijl zijn vrouw Escha Tanihatu achter de bar staat. Dankzij VI, zijn tomeloze doorzettingsvermogen en prachtige muziek heeft Danny afgelopen jaren een steeds groter publiek weten te bereiken. Een buitengewone prestatie van een nog altijd in populariteit groeiende artiest.