AMSTERDAM - In de discussie over de herdenking op 4 en 5 mei worden steeds hardere standpunten ingenomen. Daarom vindt na de voorstelling In Vrede op 2 mei rondom dit thema een nagesprek plaats onder leiding van Hanneke Groenteman.

Het gesprekspanel bestaat uit: Nicolaas Veul, programmamaker en columnist bij de VPRO; Abdulaal Hussein, die in 2016 als Sudanese vluchteling naar Nederland kwam; en Josua Ossendrijver, die op zijn 67e ontdekte dat hij eigenlijk joods is en wiens verhaal ook verwerkt is in de voorstelling. In Vrede is van 1 tot en met 5 mei aanstaande te zien in Theater Bellevue en is onderdeel van het programma van Theater na de Dam.

Over In Vrede van Berg&Bos
In Vrede gaat over het leven in tijden van vrede. Een hedendaagse voorstelling gebaseerd op de waargebeurde verhalen van Josua Ossendrijver, Ruben Koster en Nabil Nabo. Welke littekens heeft de oorlog achtergelaten? In Vrede gaat over omgaan met de schuld, het verlies en het verdriet dat voor die vrede is ontstaan. Over de vraag wanneer een oorlog echt voorbij is en je met recht voor iedereen de vrede uit mag roepen.

“In Vrede is een waardig en indrukwekkend stuk over de wonden die oorlog nalaat. De vertelling heeft een mooi ritme, is sterk geacteerd en spannend vormgegeven.” ★★★★ De Volkskrant "De verschillende verhaallijnen worden op ingenieuze wijze vervlochten." ★★★★ NRC

met Annet Malherbe, Paul R. Kooij, Wendell Jaspers, Maurits van den Berg, Yara Alink, Armand Rosbak
tekst Rik van den Bos, Nabil Nabo
regie Eva Line de Boer
Speeldata 1 t/m 5 mei
Meer informatie en kaarten www.theaterbellevue.nl/invrede

Over Hanneke Groenteman
Hanneke Groenteman (1939) werd geboren in Amsterdam. Haar journalistieke carrière begon ze als leerling journalist bij Het Parool. Daarna maakte ze de overstap naar de VARA-radio en later naar televisie. Hanneke Groenteman is een ervaren presentator en dagvoorzitter. Vorig jaar speelde ze in de Wijksafari van Adelheid Roosen, waar de vriendschap met Abdulaal begon. Samen maken ze filmpjes voor Youtube.