AMSTERDAM - Donderdagmiddag overleed op 76-jarige leeftijd de wereldberoemde Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin. Precies vijftig jaar geleden gaf Aretha Franklin een legendarisch optreden in Het Concertgebouw. The Queen of Soul maakte haar overdonderende Europese debuut, publiek en pers verbluft achterlatend. In de zaal hing 'een maximum geladen elektrische sfeer', schreef Het Parool. De bloemen vlogen Franklin, die niet alleen zong maar ook piano speelde, om de oren. Van Chain of Fools tot RESPECT, Franklin liet met louter hits horen dé soulzangeres te zijn.

Ter gelegenheid van dit 50-jarig jubileum bracht op 4 augustus jongstleden de Amerikaanse zangeres Michelle David met muzikale vrienden in Het Concertgebouw een gloedvol muzikaal eerbetoon aan Aretha Franklin.

Vanavond, vrijdag 17 augustus om 21.00 uur, presenteert Het Concertgebouw een ingelast concert in de Grote Zaal. Hierin brengen o.a. Michelle David en Shirma Rouse opnieuw een ode aan Aretha Franklin, maar nu in intiemere setting. Naast dit optreden vertoont Het Concertgebouw tevens de originele en integrale filmopnamen van het legendarische Concertgebouwoptreden van Aretha Franklin uit 1968.

Kaarten kosten € 15,- en zijn online verkrijgbaar via www.concertgebouw.nl

Vrijdag 17 augustus
Concertgebouw remembers Aretha Franklin, Concert & Film
Het Concertgebouw Grote Zaal, 21.00 uur
Michelle David, Shirma Rouse e.a.