AMSTERDAM - Op dinsdag 21 januari speelde SUM 41 in AFAS Live met als voorprogramma ZEBRAHEAD. De Canadese punkband begon in Antwerpen op 14 januari met hun Order In Decline wereldtour en nu was Amsterdam aan de beurt.

Als opener van de avond speelde ZEBRAHEAD om het publiek enthousiast te krijgen, wat hen zeker lukte. Ze hadden een goede interactie met het publiek, ze hadden twee "aliens" op het podium die allebei een eigen bar op het podium hadden. Er werden twee mensen uitgekozen en zij mochten een drankje halen bij de bar op het podium. Later gingen ze gezamenlijk stagediven op een opblaasbaar platform en kwamen ze een heel eind, maar niet volledig tot de andere kant van de zaal.

Order In Decline
Het was SUM 41's tour om het album Order In Decline te promoten en de nummers live te kunnen spelen maar ze speelde ook veel van hun oudere hits. Ze speelde de grootste hits van al hun albums en zo zat er voor iedere SUM 41 fan wel iets tussen. Van het nieuwe album Order In Decline speelden ze bijvoorbeeld Out For Blood en A Death In The Family. Een aantal oudere nummers die ze speelden waren With Me, Fat Lip, In Too Deep, Over My Head (Better Off Dead), Fake My Own Death, Motivation en Pieces.

Goede afwisseling
Er werd sterk afgewisseld tussen snelle en langzame nummers, op een gegeven moment speelde Deryck zelfs op een piano maar zei wel lacherig voor hij begon met spelen "I'm really not good at this". Ook betrokken ze het publiek goed, ze lieten dan de linkerkant en de rechterkant bewijzen dat ze luider konden meezingen dan de ander.