AMSTERDAM - Het Italiaans Cultureel Instituut heeft het genoegen Frida Bollani Magoni te verwelkomen die een concert zal geven in het kader van haar langverwachte tournee ‘Piano e Voce’, op vrijdag 10 mei om 19.30 uur.

Na het grote succes bij pers en publiek tijdens haar eerste twee zomertournees op prestigieuze podia in Italië en daarbuiten waarbij ze iedereen overtuigde met steeds uitverkochte shows, is de bijzondere muzikante Frida Bollani Magoni sinds 18 mei vorig jaar weer te zien met haar zo geliefde live optredens, tijdens een nieuwe tournee door heel Italië.

Ze begon haar reis op 18 mei op het Piano City-festival in Milaan, in het Anfiteatro del Liberty, waar ze samen met Paolo Jannacci de openingsavond verzorgde met een heel bijzonder pianoconcert voor vier handen. Daarna begon Frida Bollani Magoni haar reis door de muzieknoten, waarbij ze elke avond zowel nieuwe nummers als grote meesterwerken op het podium bracht die voor die gelegenheid opnieuw waren gearrangeerd, met altijd een vernieuwend resultaat.

De pianiste-zangeres heeft zich altijd laten leiden door haar grenzeloze liefde voor muziek, die al sinds haar kindertijd een hoofdrol speelde in haar leven sinds haar kindertijd en haar al 18-jarige leeftijd een ongekende artistieke volwassenheid bezorgde. Een uniek talent, voortdurend groeiend en in ontwikkeling, dat zich in al zijn kracht manifesteert tijdens haar live optredens.

Gratis toegang, gelieve reserveren op de website van de Instituut:
https://iicamsterdam.esteri.it/nl/gli_eventi/calendario/frida-bollani-magoni-piano-e-voce-tour/

Frida Bollani Magoni komt uit een muzikale familie. Ze werd geboren in het Toscaanse Versilia op 18 september 2004.

Van jongs af aan ondergedompeld in de wereld van geluid en muziek, begon ze toen ze zeven jaar was klassieke piano te studeren onder leiding van maestro Paolo Razzuoli, die haar het braille notenschrift leerde. Ze werkte meerdere keren samen met het Orchestra Operaia van Massimo Nunzi (Jazz Big Band), zowel als zangeres als pianiste en trad op in het Auditorium Parco della Musica in Rome. Als gast trad ze in 2017 op tijdens de Premio Bianca D’Aponte (zang- en songwritersconcours) in het theater van Aversa en tijdens de openingsceremonie van de Special Olympics 2018 in het hippodroom van Montecatini, waar ze voor 10.000 aanwezigen speelde en zong.

Ze was vaak de surprise act tijdens concerten van haar ouders (Petra Magon en Stefano Bollani), zowel in Italië als daarbuiten. Ook heeft ze ervaring in de wereld van de musical, waarin ze als zangeres deelnam aan producties zoals “The Adventures of Peter Pan” en “Jesus Christ meets the Orchestra”. Momenteel studeert ze piano aan het Liceo Musicale Carducci in Pisa. Frida’s live debuut was op 23 juli 2020 in de Giardino Scotto in Pisa. Op 23 april 2021 was ze speciale gast in de door haar vader en Valentina Cenni gepresenteerde succesvolle tv-show ‘Rai Via dei Matti numero 0’.

Het zeldzame talent Frida trad op 2 juni 2021 op in het Quirinale, de residentie van de President van Italië, op de nationale Italiaanse feestdag ‘Festa della Repubblica’. Naast een ontroerende vertolking van het Italiaanse volkslied, bracht ze een hartverwarmende versie van het meesterwerk ‘Caruso’ van Lucio Dalla en een prachtige interpretatie van het lied “La Cura” als eerbetoon aan Franco Battiato.

Op 12 juni 2021 begon in Orbetello haar eerste tournee door heel Italië. De tournee eindigde in oktober en ging vervolgens in december weer van start met vier concerten in prestigieuze kerken en kathedralen in Piemonte, Puglia en Basilicata. Frida gaf in totaal bijna dertig concerten, steeds met uitverkochte zalen en op prestigieuze podia. In september dat jaar ze in Milaan ter begeleiding van Roberto Bolle in “L’Opera Meravigliosa. Roberto Bolle per il Duomo di Milano” en opende ze de nieuwe editie van “Il tempo delle donne” van de Corriere della Sera in Triennale. Op 1 januari 2022 was Frida te gast in de show “Danza con me” van Roberto Bolle, uitgezonden in primetime op Rai 1. Tijdens deze zeer drukke maanden met verplichtingen en projecten wijdde Frida zich ook aan studiowerk en de productie van nummers, en bracht ze met de Engelse muziekproducent Jimmy Brixton haar eerste podcast tot stand.

In de zomer van 2022 begint een uitgebreide, overal uitverkocht tournee: Londen-Parijs-Napels. Op 20 juni van dat jaar werd “PRIMO TOUR” uitgebracht, Frida Bollani Magoni’s eerste album.

In 2023 is ze te gast in het nieuwe seizoen van “Dilemmi”, een programma bedacht en gepresenteerd door schrijver Gianrico Carofiglio. Zes afleveringen worden in de late avond op Rai 3 uitgezonden. Na het grote succes bij pers en publiek tijdens haar eerste twee zomertournees op prestigieuze podia in Italië en daarbuiten waarbij ze iedereen overtuigde met steeds uitverkochte shows, is de bijzondere muzikante Frida Bollani Magoni weer te zien met haar zo geliefde live optredens, tijdens een nieuwe tournee door heel Italië.