AMSTERDAM - Barbara Pravi staat op zondag 27 november 2022 op het mooiste podium van Nederland, namelijk Koninklijk Theater Carré Amsterdam! Ze verkocht haar Nederlandse clubtour in een mum van tijd uit en is nu klaar voor een volgende stap. De chanteuse gooide op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam hoge ogen en bereikte de tweede plaats met single 'Voilà', die inmiddels de platina status heeft verkregen. Tickets voor deze unieke show in Carré zijn vanaf maandag 6 september om 10.00 uur verkrijgbaar via www.carre.nl.

Ongekend succes
Barbara Pravi is een Franse singer-songwriter die aan een flinke opmars bezig is sinds haar deelname aan het Eurovisiesongfestival 2021. Pravi werd nét tweede achter de Italiaanse rockers Måneskin, maar zal daar niet lang om hebben gerouwd: haar lied 'Voila' steeg na het evenement namelijk naar de top van de Europese hitlijsten. Pravi's muziek is stevig geworteld in de Franstalige traditie: zij liet zich inspireren door vocale grootheden als Jacques Brel en Edith Piaf, maar verwerkt deze invloeden in een frisse, hedendaagse interpretatie van het chanson. Ook laat ze haar maatschappelijke betrokkenheid zien door haar bijdrage aan 'Debout les femmes', het officiële lied voor de Franse vrouwenbevrijdingsbeweging (Mouvement de Libération des Femmes).

Album
Het afgelopen jaar heeft Pravi hard gewerkt aan haar debuutalbum On n'enferme pas les oiseaux dat op 27 augustus uitkwam. Vrijheid is het centrale onderwerp van het album. Met nummers als 'L'homme et l'oiseau' en 'Le jour se lève' weet ze haar emoties op meeslepende wijze aan de luisteraar te tonen. Daarnaast brengt de zangeres een ode aan haar Servische en Iraanse roots middels prominente oosterse invloeden in 'Saute' en 'La femme'. Ook haar veelgeprezen Eurovisie Songfestival inzending 'Voilà' maakt onderdeel uit van het album.

Barbara Pravi
Pravi, opgegroeid in Parijs, komt uit een multiculturele kunstenaarsfamilie met Iraanse & Servische roots. Haar afkomst is ook de basis voor haar artiestennaam – Pravi is namelijk afgeleid van het Servische 'prava' dat 'echt' betekent. Elk nummer dat ze uit haar buffetpiano tovert, betovert de luisteraar. Al vóór het Eurovisie Songfestival bouwde Pravi naam op als songwriter. Eerder schreef ze voor beroemde Franse artiesten zoals Yannick Noah en Chimène Badi. Daarnaast werkte ze ook samen met Amerikaanse hip-hop artiest Jaden Smith.

Chanteuse Barbara Pravi naar Carré Amsterdam
27 november 2022
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Tickets kosten vanaf €35,00 (excl. 10% servicekosten en transactie- en/of verzendkosten) en zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande maandag 6 september 2021, om 10:00 uur via www.carre.nl.