ZAANDAM - Zet de tv maar uit! Trek je jas aan en kom naar De Wasserette draait vrijwillig! In deze live-soap volgen we het wel en wee van het echtpaar Koos en Yfon, twee ras-Amsterdammers die een wasserette runnen. De hilarische buurtsoap is terug in Café De Bult en speelt dit jaar voor het eerst in Tuindorp Oostzaan.

Zes avonden met zes hilarische afleveringen. De afleveringen zijn als serie te volgen maar kunnen ook los bekeken worden. De theatrale soap voor iedereen uit de buurt over de buurt. Met hart voor beslommeringen van mens en dier, liederen die raken en live gespeelde reclameboodschappen van lokale ondernemers.

Dit seizoen in De Wasserette...
Koos en Yfon hebben zich het afgelopen jaar als ware mantelzorgers gestort op de verzorging van Gerrit, de vader van Yfon. Na een lang ziekbed is Gerrit overleden. Wat gaan Koos en Yfon doen met de tijd die ze opeens over hebben? Is vrijwilligerswerk misschien iets voor ze? Koos gaat op gesprek bij voetbalvereniging A.S.C. de Volewijckers, de club van zijn schoonvader. Maar is Koos wel geschikt als coach of scheidsrechter? Is hij wel van onbesproken gedrag? En is een voetbalveld of kantine wel een plek voor bastaardhond Tarzan? Yfon biedt in ieder geval enthousiast aan alle shirtjes en hesjes te wassen...

10-jarig jubileum De Wasserette
Live theatersoap De Wasserette bestaat dit seizoen 10 jaar. En dat wordt gevierd. Met een borrel, een feest! Na afloop van de afleveringen in De Bult en het Zonnehuis kunnen fans nog één keer los. Op deze avond komen de allerbeste liedjes van de afgelopen jaren langs en kunnen bezoekers dansen met hun favoriete karakters van De Wasserette. Het feest vindt plaats op 16 november in het Tuinhuis van de Tolhuistuin en toegang is gratis.

Informatie
Van der Pekbuurt - Café de Bult - dinsdagen 8 okt, 15 okt, 22 okt, 29 okt, 5 nov, 12 nov 2019
Tuindorp Oostzaan - Zonnehuis - zondagen 6 okt, 13 okt, 20 okt, 27 okt, 3 nov, 10 nov 2019 10-jarig Jubileum -
Tolhuistuin - zaterdag 16 nov 2019

€6 - per aflevering (€3 Stadspas/huisvuilpas Noord)
€25 - strippenkaart voor alle afleveringen (€12,50 Stadspas/huisvuilpas Noord)
www.volksoperahuis.nl of aan de deur.

De Wasserette is een coproductie van Volksoperahuis en Stichting Tolhuistuin Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Wie
Scenario: Marcel Lenssen. Regie: Kees Scholten. Muziek: Jef Hofmeister. Spel: Huug van Tienhoven, Rogier Schippers, Martijn Crins, Kees Scholten, Khadija Massaoudi. Zakelijke leiding: Annet Huizing. Productie: Carolien Beenhakker – a la Car producties. Techniek: Huug van Tienhoven. Publiciteit: Nora Hulsink. Publiekswerking: Jeditah van der Meulen