AMSTERDAM - Het gezellige buurtrestaurant Resto VanHarte opende deze week haar deuren in Amsterdam Oost. Vanaf nu is er elke dinsdagavond een buurtmaaltijd in het nieuwe Resto, dat in Café Genieten aan het Oranje-Vrijstaatplein in Oostpoort zit.

Het driegangenmenu dat elke dinsdagavond wordt geserveerd is zeer betaalbaar (€ 7 of € 4 met stadspas). Naast het eten is de ontmoeting net zo belangrijk. “Eenmaal aan tafel ontstaat vanzelf een prettig gesprek,” zegt restomanager George Kanis. Hij heeft veel zin om er wat van te maken in Amsterdam Oost.

“Iedereen is bij ons van harte welkom, ook als je niet uit de buurt komt. Ons streven is om mensen met verschillende culturele achtergronden bij ons aan tafel te krijgen. En mensen die niet snel naar een restaurant gaan vanwege de hoge kosten of mensen die alleen thuis zitten. Ook studenten zijn bij ons van harte welkom. Daarnaast is het Resto ook een hele gezellige plek om vrijwilligerswerk te doen.” In heel Nederland is Resto VanHarte in bijna 50 buurten te vinden.

Ontmoet je buurtgenoten

Kom langs en schuif gezellig aan. Resto VanHarte aan het Oranje-Vrijstraatplein 2, is elke dinsdag geopend vanaf 17.30 uur, het diner start om 18.00 uur. Graag van tevoren reserveren via www.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030 (10 ct/min). Kinderen zijn ook welkom.