Het Comite Buurten in de Openlucht wil in de winter wat gezelligs en sportiefs organiseren op de Nieuwmarkt; een kleine Ijsbaan is het idee voor en door de buurt.

De Nieuwmarkt heeft 's winters een markt en op oud- en nieuw is er iets. Maar de buurt wil buurtdingen en daarom heeft het Comite Buurten in de Open lucht een idee voor een IJsbaantje; levendigheid en sportiviteit!


Buurten in de Open lucht heeft de afgelopen jaren Opera, film en documentaires naar de Nieuwmarkt gebracht. En steunen al jaren de Open Ateliers Nieuwmarkt. Nu willen ze enkele weken een kleine Ijsbaan op de Nieuwmarkt, zonder toeters en bellen; maar een ijsbaan voor de buurt en de schoolkinderen.


Donderdag a.s. wordt het plan besproken in de Bewonersraad Nieuwmarkt. Het gaat niet om geluid, muziek en een IJsbaan gaan niet geheel samen, maar om het sociale element. Ouders en grootouders met kinderen naar de IJsbaan. Waardoor de buurt elkaar daar tegen kan komen. Een mooi loopje voor de ouderen van de Flesscheman. Schoolkinderen kunnen hun eerste lessen op de Nieuwmarktijsbaan krijgen(de Jaap Eden ligt heel ver uit het centrum…). Buurtbewoners met

Idee Ijsbaantje Nieuwmarkt (Foto: met dank aan Comite Buurten in de Open Lucht