AMSTERDAM - Bon Iver komt op vrijdag 24 april naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Het optreden is onderdeel van de wereldtour waarmee de Amerikaanse band het alom geprezen nieuwe album i,i presenteert. Afgelopen zomer imponeerde Bon Iver nog als headliner tijdens Best Kept Secret. Tickets voor de show in de Ziggo Dome gaan op 13 september om 10:00 uur in de voorverkoop via www.boniverziggodome.nl


Bon Iver brak in 2008 door met debuutalbum For Emma, Forever Ago. Het album met de hitsingle ‘Skinny Love’ gaf een nieuwe betekenis aan het genre indiefolk. De dromerige muziek en diepzinnige teksten sloegen wereldwijd aan.


Veelzijdige show
Voor de aankomende tour heeft de band de handen weer ineen geslagen met productie ontwerper Michael Brown en extra hulp ingeroepen van de Berlijnse lichtkunstenaars van WHITEvoid. Het belooft zowel visueel als geluidstechnisch een sensationele 3-dimensionale show te worden. De speels op Kandinsky geïnspireerde lichtshow met speciaal voor deze tour ontworpen spiegels, laat een geheel nieuwe kijk zien op moderne stage belichting.


Het optreden in de Ziggo Dome is de grootste indoorshow van de band in Nederland tot nu toe. Toch maakt de grootte van een concertzaal voor Bon Iver geen verschil: “Of het nou een kamer in Parijs is met 10 fans, of een arena met meer dan 10.000 bezoekers, het voelt voor ons hetzelfde. Het loopt beiden over van energie”, aldus Vernon.


Support act van de avond is Aaron Dessner’s Big 37d03d Machine.

Dessner is bekend als kernlid en songsmid van The National.


Nieuw album i,i
Bon Iver’s debuutalbum stond in het teken van de winter. Het tweede album Bon Iver (2011) symboliseert de lente. Na het ‘s zomerse 22, A Million (2016) is de cirkel rond met het vierde en herfstachtige album i,i. Het rijke en gelaagde album, met bijdragen van o.a. James Blake, Jenn Wasner van Wye Oak en Bruce Hornsby, laat Bon Iver op zijn sterkst horen; intens, ontroerend en verbroederend. De Volkskrant schreef over het nieuwe album: ‘Bon Iver laat je met open mond ronddwalen in zijn universum’. Justin Vernon zelf spreekt van 'het meest volwassen, volwaardige album tot nu toe'.


Belmont Bookings en Friendly Fire presenteren: Bon Iver plus support act Aaron Dessner’s Big 37d03d Machine

Vrijdag 24 april 2020

Ziggo Dome, Amsterdam

Tickets v.a. 46 euro excl. 10% servicekosten en transactie kosten.

De voorverkoop start op vrijdag 13 september om 10.00u exclusief via www.boniverziggodome.nl