AMSTERDAM - De legendarische Indiase zangeres Asha Bhosle neemt na een carrière van 65 jaar afscheid van het Nederlandse publiek. Op 27 februari zingt ‘De Nachtegaal van Azië’ voor de laatste keer in Nederland haar grootste hits in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.

In de Grote Zaal Bollywood Al meer dan 65 jaar is Asha Bhosle de gouden vocaliste van de grootste filmindustrie ter wereld: Bollywood. Volgens het Guiness Book of World Records is ze de meest opgenomen artiest allertijden. Ze heeft meer dan 14.000 liedjes gezongen, in allerlei talen en genres, werd meerdere malen door de Indiase regering onderscheiden en geniet een haast mythische status. Met haar unieke stemgeluid zorgde haar stem mede voor het succes van duizenden Bollywoodfilms. Haar solohits en duetten, met onder anderen Mohammed Rafi, zijn Indiase evergreens. Ze worden al decennia over de hele wereld gezongen. Vanavond komt ze met haar The Farewell tour....last show of the living legend naar de Grote Zaal.

Asha won verschillende prijzen gewonnen waaronder zeven Filmfare Awards voor beste vrouwelijke playback zangeres, twee nationale film awards (India) voor beste playback zangeres en de Dadasaheb Phalke Award, de hoogte prijs in de Indiaanse filmwereld.

The Farewell tour... Asha Bhosle is inmiddels 85 jaar, maar ze voelt, oogt en klinkt nog boordevol energie. In de Grote Zaal van Het Concertgebouw neemt ze deze avond na 65 jaar afscheid van het Nederlandse publiek. Samen met haar band en gastvocalist Sudesh Bhosle (geen familie), brengt ze voor de laatste keer in Nederland haar grootste hits ten gehore.

Asha Bhosle & Band with special guest: Sudesh Bhosle 27 februari 2019 20.15 – 22.35 Grote Zaal – Het Concertgebouw