AMSTERDAM - Een wens van de extravagante rapper Bokoesam ging afgelopen zomer in vervulling: hij ging op uitnodiging van Red Bull Music twee weken naar Berlijn om aan nieuwe muziek voor zijn album te werken. Geïnspireerd door het bruisende nachtleven schreef hij met een scala bevriende artiesten zijn nieuwe plaat: ‘Nachtvlinder’.

Het resultaat van deze legendarische trip, is te zien en horen tijdens ADE in zijn favoriete pizzeria: Klaproos. Hier presenteert hij op een geheel eigen wijze het album speciaal voor vrienden, familie, fans en pers.

Bokoesam: “Naar Berlijn gaan gaf de mogelijkheid om from scratch te beginnen aan nieuw materiaal, zonder de verantwoordelijkheden die er in Nederland zijn. Ik voelde dat je in Berlijn echt vrij kan zijn. Vooral de underground en de feestscene, maar ook het rauwe, het artistieke en creatieve van Berlijn hebben me echt geïnspireerd. In de nacht komen verschillende excentrieke mensen samen, die overdag misschien als gekkies worden bestempeld, maar ’s nachts samen komen als nachtvlinders.”

Red Bull Music Presents: Bokoesam op 21 oktober is exclusief, maar gratis te bezoeken. Geïnteresseerden moeten via deze link RSVP-en. Op 16 oktober worden uit de geïnteresseerden uiteindelijk 75 personen (+1) geselecteerd, zij krijgen exclusief toegang tot het event. Zij worden persoonlijk via mail benaderd.

Over Bokoesam
Bokoesam (Samuel Sekyere) is een Nederlandse rapper afkomstig uit Amsterdam. Hij staat bekend om zijn stralende glimlach en extravagante uiterlijk. In 2015 brak hij door met het ‘New Wave’ collectief waarmee hij datzelfde jaar de Popprijs won. Hierna bracht hij meerdere solo EP’s uit, zoals ‘Een Beetje Voor Jezelf’ en ‘Bokoeyoncé’. Ook werkte hij samen met namen als Broederliefde, Fresku en Famke Louise. Zijn debuutalbum ‘Solo’ verscheen vorig jaar, waarna hij begin 2018 met de populaire jonge rapper Jacin Trill ‘Zo Vader Zo Zoon’ uitbracht. Het album bereikte de #1 positie in de Album Top 100 en de gelijknamige tour verkocht in twee weken volledig uit. Nu is het tijd voor zijn nieuwste project ‘Nachtvlinder’, waar hij zijn passie voor het nachtleven combineert met zijn creatieve teksten en plezier in het leven.

Over Red Bull Music
De muziekafdeling van Red Bull stimuleert, faciliteert en ontwikkelt artiesten om grenzen te verleggen via het artist development program, waar Bokoesam (als Red Bull Music Artist) aan verbonden is. Samen werken ze aan een webserie, videosclips en deze bijzondere show. Daarnaast geeft Red Bull Music de mogelijkheid nieuwe muziek te ontdekken via het Red Bull Music contentplatform en faciliteren ze de Red Bull Music Studios in Amsterdam.