AMSTERDAM - De succesvolle documentairereeks Blue Planet II is live in concert te zien op 20 februari 2022 in de Ziggo Dome.Na een geslaagde editie van Blue Planet II - Live in concert in Rotterdam Ahoy, komt de prijswinnende BBC documentaireserie naar Amsterdam.

Op een 4K Ultra HD LED scherm is het resultaat te bewonderen van 125 expedities en 600 duik-uren in 39 landen, om het leven op- en onder water in beeld te brengen met de modernste camera technieken. Het resultaat is verbluffend. De soundtrack is van componist en Oscar-winnaar Hans Zimmer en wordt live uitgevoerddoor een 80-koppig symfonieorkest. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Blue Planet II is de meest recente serie uit de reeks natuurdocumentaires van de BBC. In het najaar van 2017 was de serie te zien bij de Nederlandse Publieke Omroepen trok meteen bij de eerste aflevering meer dan 1 miljoen kijkers. Later werd deze BBC productie geprezen met diverse gerenommeerde filmprijzen waaronderde BAFTA Awards, de Broadcasting Press Guild Awards en de National Television Awards.

Soundtrack door Hans Zimmer
De soundtrack van Blue Planet II is in handen van Oscar-winnend componist Hans Zimmer.Het City of Prague Philharmonic Orchestra voert de soundtrack van de serie live uit in de Ziggo Dome terwijl de beelden op het grote scherm te zien zijn.

Presentatie
De presentatie van Blue Planet II Live in Concert in Ziggo Dome zal in handen zijn van Art Rooijakkers.

Onbekende diersoorten
Ruim twintig jaar geleden begon de BBC met het maken van de eerste onderwaterserie Blue Planet. Deze werd door critici gezien als de nieuwe standaard vooronderzeedocumentaires. Nu is de filmploeg, een generatie later, weer op expeditie gegaan met hetzelfde doel: het mysterieuze onderwaterleven vastleggen op een nooit eerder vertoonde manier. Daarnaast gaven de opnames onderzoekers de kans om onontdekte diersoorten te observeren. Hierdoor heeft de documentaireserie ook zijn bijdrage geleverd aan de wetenschap.

Ticketinfo
Kaarten voor Blue Planet II - Live in Concert in Ziggo Dome zijn € 40,-, €45,-, €55,- en €65,- (exclusief servicekosten) en zijn verkrijgbaar via https://www.blueplanetlive.nl