AMSTERDAM - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse Bos breekt weer aan. In tegenstelling tot voorgaande jaren plaatsen we dit jaar niet actief bloesemupdates op onze facebookpagina, maar roepen bezoekers op de voortgang zelf te aanschouwen. Zo hopen we de bezoekersdrukte te kunnen spreiden.

Spreiding van bezoekersdrukte in het Bloesempark verhoogt de verkeersveiligheid en vermindert eventuele parkeerproblemen. Bovendien levert het minder natuurschade op, dan in voorgaande jaren het geval was. Teveel bezoekers in een korte tijd kan het relatief kleine gebied niet aan.

Duur bloeiperiode

De eerste bloemen zijn al aan de bomen verschenen. Met het warme lenteweer kan het snel gaan. Als er nauwelijks wind is, kunnen de bomen meerdere weken in bloei staan. Bij veel wind en neerslag is de bloesemperiode sneller voorbij.

Extra parkeermogelijkheden

Als de parkeerplaatsen dichtbij het Bloesempark bezet zijn, wordt het mogelijk gemaakt om te parkeren op het verharde gedeelte van het evenemententerrein Land van Bosse en op de grote parkeerplaats bij de Geitenboerderij. De wandelroute vanaf deze parkeerplaatsen naar het Bloesempark en terug wordt aangegeven middels bordjes. Maar kom vooral met de fiets of wandelend!

Ingang Bloesempark bamboebrug afgesloten

Let op: de ingang van het Bloesempark bij de Bamboebrug (oostzijde Bloesempark) is afgesloten wegens valgevaar. Het Bloesempark is wel bereikbaar via de andere ingang (westzijde Bloesempark).