AMSTERDAM - Het Rode Kruis wil op zaterdag 9 september het wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ verpulveren op de Dam in Amsterdam. U leert samen met 2500 deelnemers wat u moet doen als iemand bewusteloos is, zich verslikt, of bloedt. Meld u aan!

Stel, u bent uit eten met vier vrienden. Gezellig! Het hoofdgerecht is bijna op, het derde glas wijn wordt bijgeschonken. Plotseling verslikt uw vriend aan de overkant zich, uw vriend aan de linkerkant schuift zijn stoel achteruit om op zijn rug te kloppen, en gooit daarbij een glas wijn over tafel. Vriend drie probeert de stukken glas bij elkaar te vegen en snijdt zijn hand. Vriend vier kan niet tegen bloed, en valt flauw. Help, wat nu?

Guinness World Records poging

Het Rode Kruis leert u graag gratis op zaterdag op de Dam wat u kunt doen als iemand stikt, bloedt of bewusteloos is. Het is tegelijkertijd een Guinness World Records poging ‘grootste EHBO-les’. De hulporganisatie zoekt 2500 deelnemers die willen meedoen om het huidige record (1795 mensen) te verbreken. Op de Dam komen drie EHBO-handelingen aan bod: de stabiele zijligging, verstikking en een bloeding. Deelnemers worden begeleid tijdens de handelingen. Onafhankelijke stewards controleren of de wereldrecordpoging volgens de regels verloopt. Het klinkt serieus, maar het is ‘doen alsof’. De wereldrecordpoging wordt dus vooral een groot feest! Doet u mee?

150 jaar Rode Kruis

Hulp aan mensen in nood tijdens noodsituaties, rampen en conflicten en het voorkomen en verzachten van menselijk lijden, daar staat het Rode Kruis voor. Bijna 30.000 vrijwilligers staan dag en nacht paraat. Het Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar. Dit jubileumjaar is het ‘Jaar van de EHBO’. Jaarlijks raken 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval. Veel van deze ongevallen gebeuren in en om het huis. Het is dus belangrijk dat u dan weet hoe te handelen...

Doet u mee?

De Guinness World Records poging EHBO les is op zaterdag 9 september op de Dam in Amsterdam. Tijd: 14.00 uur – 17.00 uur.

Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen. Ook als je al over EHBO-kennis beschikt, ben je van harte welkom!

Aanmelden:
https://www.rodekruis.nl/evenementen/wereldrecord-ehbo/