AMSTERDAM - ‘All you need is love’ klonk door de oerhollandse lucht. Daarna spatte de liefde er letterlijk van af met Erewater van Havenbedrijf Amsterdam. Afgelopen donderdag 14 december werd onder het genot van veel blije gezichten het grootste liefdespaar van Nederland: ‘Kissing Couple’ geopend door wethouder Eric van der Burg (gemeente Amsterdam), wethouder Addy Verschuren (gemeente Zaandam), cfo Havenbedrijf Michiel de Brauw. Iedereen was het erover eens: dit huzaren stukje liefde voegt iets toe aan deze plek in de Haven, waar fietsers wachten op de pont en waar boten voorbij varen. Ze maken het fietsen door het havengebied nog leuker.


Blijdschap
Het doel van de plaatsing van het Kissing Couple is simpel: een lieve en prettige verblijfsplek aan het water maken en mensen verleiden eens op de fiets naar of door het gebied te komen en dit als fietsgebied te leren kennen. En dat lijkt nu al aardig te lukken. Sandra Hueber (initiatiefnemer en ontwikkelaar van het Kissing Couple): “Al op de dag van de plaatsing 30 november, kwam er een echtpaar door de regen: ze wilden als eersten een foto bij de beelden maken. Daar word ik blij van”. Sindsdien staan er dagelijks meer (fiets)bezoekers even stil om de beelden en zichzelf vast te leggen op de foto.

Larger-than-life

Het Kissing Couple staat op een markant punt bij de Hempont tussen Amsterdam Westpoort (Haven) en Zaanstad. Natuurlijk zijn ze bekend als souvenir van 10 cm hoog. Het Kussend Paar is lief, vrolijk en wereldberoemd maar is nog nergens te bezoeken! Tot nu toe. Samen wegen ze circa 6.700 kilo. Ze zijn levensgroot, bijna 10 meter hoog en daarmee het grootste liefdeskoppel van Nederland. Begin 2018 komen bij het Kussend Paar nog picknicktafels en banken.

Gewoon eens wat vaker fietsen
Het Kussend Paar staat op een markeerpunt op de nieuwe fietsroute tussen Sloterdijk / Amsterdam Centrum en Zaanstad, bij de hempont tussen Amsterdam Westpoort en Zaandam. Een fietsroute waar dagelijks steeds meer fietsers gebruik van maken.
Hueber: “Door deze beroemde oer-Hollandse beelden hier te plaatsen willen we mensen verleiden gewoon eens wat vaker op de fiets naar dit gebied te komen; tussen de bedrijfspanden en imposante havenactiviteiten is er veel natuur en zijn er ook steeds meer leuke plekken te bezoeken zoals bijvoorbeeld het Hembrugterrein of het Orlyplein.”

Iedereen kan het Kissing Couple / Kussend Paar vanaf nu bezoeken en zijn/haar mooiste liefdesfoto delen. #kissingcoupleamsterdam.