AMSTERDAM - Amsterdam en Berlijn, samen door muziek Uniek concert van twee operakoren in de Beurs van Berlage

Het Amsterdams Opera Koor geeft op zondagmiddag 26 maart samen met de Chorvereinigung Spandau uit Berlijn een feestelijk operaconcert in de Beurs van Berlage. Zij voeren gezamenlijk en afzonderlijk werken uit van beroemde operacomponisten: Mozart, Donizetti, Bellini, Rossini, Verdi, Ponchielli, Mascagni, Borodin, Tsjaikovsky en Lortzing. Zij zingen deze middag over liefde, verraad, waanzin, achterdocht en smart, maar ook over succes en vreugde. Het concert heeft als motto ‘muziek verbindt’.

Aan dit speciale operaconcert van het Amsterdams Opera Koor en de Chorvereinigung Spandau werkt mee de veelzijdige Nederlandse sopraan Claudia Patacca. Zij soleerde bij operagezelschappen in binnen- en buitenland. Ook met haar liedvertolkingen verwierf zij faam.

De muzikale leiding is in handen van Ago Verdonschot, dirigent van het Amsterdams Opera Koor, die tevens de bariton-solo’s voor zijn rekening zal nemen en Ulrich Paetzholdt, dirigent van de Chorvereinigung Spandau.

De koren worden aan de concertvleugel om beurten begeleid door Ardjoena Soerjadi en Jake Walsh. Gastvrouw is de bekende tv-presentatrice Quinty Trustfull.

De uitvoering vindt plaats in de qua akoestiek uitmuntende Effectenbeurszaal van de legendarische Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam.

Beide koren hebben een lange geschiedenis. Het Amsterdams Opera Koor werd in 1950 opgericht en heeft als repertoire grote operawerken uit de 19e en begin 20e eeuw. De geschiedenis van de Chorvereinigung Spandau gaat terug tot 1859. Het repertoire van dit Berlijnse koor omvat ook operette, musical, oratorium, gospel en volksmuziek. De koren hebben sinds enkele jaren nauwe banden met elkaar.

Het concert begint om 14.15 uur en zal ca. 2,5 uur duren inclusief pauze. Zaal open om 13:30 uur.

Kaarten à € 28,- inclusief garderobe, pauzedrankje en programma zijn te bestellen via www.beursvanberlage.com (Agenda) of aan de kassa (dagelijks van 11:00 tot 18:00 uur).