AMSTERDAM - Spinvis en Gerson Main e.v.a. spelen op ouder-proof kinderfestival

Op zaterdag 12 en zondag 13 september vindt in verschillende zalen en de tuin van Tolhuistuin Amsterdam de 5e editie het KinderMuziekFestival plaats. Tijdens dit muziekfestival voor kinderen vanaf 3 jaar jaar, zijn verschillende optredens te zien van o.a. Spinvis met Saartje van Camp en Gerson Main, die nieuw repertoir ten gehore brengen, helemaal toegesneden op hun jonge publiek​. Dankzij een slimme indeling in timeslots van 2,5 uur, kleine groepen en zitplaatsen bij de optredens, voldoet het festival geheel aan de RIVM-richtlijnen. Tijdens het bezoek aan het festival maken de bezoekers onder leiding van een theatrale publieksbegeleider een muzikale reis langs drie optredens van 20 minuten en is er tussen de optredens door de mogelijkheid om te knutselen en het nuttigen van een hapje en een drankje in de tuin van de Tolhuistuin. Tickets kosten €11,61 (kinderen v.a. 3 jaar) / €14,11 (volwassenen) / €46,44 (4 kinderen + 1 volwassene) en zijn te koop via www.kindermuziek.nl.


Muzikale rondreis

Tijdens deze editie van het KinderMuziekFestival heet de organisatie de bezoekers welkom in timeslots van 2,5 uur en gaan zij onder begeleiding van een flamboyante gids op een muzikale en avontuurlijke ‘treinreis’ langs optredens van o.a. Spinvis en Saartje van Camp, Gerson Main en Samba Salad. ​Op de website van KinderMuziekFestival​ kunnen bezoekers de treinschema’s bestuderen en zien welke artiesten optreden tijdens de door hen gekozen hun reis. Tijdens de tour worden vier stations aangedaan: de Expozaal, Tuinzaal én het Grote Tuinpodium met allerlei optredens die zo'n twintig minuten duren en elk half uur start er een nieuwe tour . Zo biedt het festival plek aan 1400 jonge avonturiers en hun begeleiders. Bij het KinderMuziekFestival zijn de rollen omgedraaid: de kinderen spelen ​de hoofdrol en hun ouders mogen meegenieten, want de muziek is zeker oudervriendelijk.


Bekende artiesten spelen nieuw repertoir voor een jong publiek


Bekende artiesten als ​Spinvis met Saartje van Camp ​en ​Gerson Main​ treden op en maken speciaal voor het festival nieuw repertoire, helemaal toegesneden op hun jonge publiek. Andere namen zijn ​Samba Salad​ (organisator van het festival), dat een mix brengt van flamenco, samba, jazz, salsa, pop, merengue, kaseko, calypso – en Afrikaanse muziekstijlen. Compagnie Selderie ​zijn twee dames die voor de voorstelling 'Iets met de Fiets' tien instrumenten meenemen. De band ​Hi-Stakes​ laat blues, boogiewoogie en Italiaans-Amerikaanse swing horen en de ​Balcony Players ​nemen het publiek met hun muziek mee naar alle uithoeken van de wereld.

Een duik in de wereld van muziek

Het KinderMuziekFestival neemt zowel kinderen als volwassenen mee in de veelzijdige wereld van muziek. Zo laat het muziekduo ​Erminia Fernandez Cordoba ​en​ Arturo Ramon kinderen kennismaken met flamenco en inspireert ​Mr. Luca ​ze met jazz. Bij de groep​ Raw Resonance ​staat de kazoo centraal. De excentrieke schotse muzikant ​Alan Purves​ speelt een waslijst aan instrumenten: van koekenpannen tot wijnflessen en van de zelfbenoemde ‘brimbram’ tot ‘moanballs’. De jonge muziekuitvinder ​Loek Vellekoop​ maakt muziek op zijn zelfgemaakte, bijzondere instrumenten uit gerecycled materiaal. ​SpeelS ​creëert en gouden combinatie tussen muziek en tekenen.

KinderMuziekFestival

Een ouder-proof festival voor kinderen vanaf 3 jaar

Zaterdag 12 en zondag 13 september 10.30 – 18.30 – Tolhuistuin Amsterdam

Tickets: www.kindermuziek.nl