AMSTERDAM - De musical Adèle Conny Jasperina – de Grote Drie over Adèle Bloemendaal, Jasperina de Jong en Conny Stuart, die in 2017 een zegetocht maakte langs de Nederlandse theaters, zal van 10 tot en met 21 juli 2018 exclusief terugkeren in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Deze bijzondere musical van producent De Graaf & Cornelissen Entertainment werd gisteravond tijdens het Musical Awards Gala onderscheiden met de award voor de beste kleine musical.

De musical, naar een idee van Hans Cornelissen, brengt de drie theaterdiva’s samen op het podium. In werkelijkheid traden ze nooit met elkaar op, maar nu beleven we dus het concert dat er nooit was, maar wel graag hadden willen zien. Ellen Pieters, Frederique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth geven op magistrale wijze gestalte aan de theaterdiva’s en werden door zowel pers als publiek geroemd voor hun opmerkelijke prestaties.

Ellen Pieters werd voor haar rol als van Adele Bloemendaal dan ook genomineerd met een Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Adèle Conny Jasperina – de Grote Drie

In het verhaal krijgen Adèle, Conny en Jasperina een uitnodiging om voor een club rijke Hollandse emigranten in het buitenland op te treden. De aantrekkelijke gage maakt weigeren bijna onmogelijk. Maar slagen de dames, die alle drie gewend zijn om de hoofdrol te spelen, er in om een show te maken? Verdaagt het koninkrijk van het podium drie vorstinnen tegelijkertijd ?

Het wordt een komisch, vilein en aangrijpend samenzijn van de drie grande dames en hun assistent Gabriel (David van den Tempel) die we volgen tijdens hun heftige voorbereidingen op het concert met daarin een hoofdrol voor hun mooiste en beste liedjes als Dobbe Dobbe Dobbe, Zeur niet, Het is over, De minutenwals, Lou d’r ligt een lijster in de la en De bokken en de schapen.

Begeleid door een live-combo onder leiding van Nico van der Linden. Het script is van Lars Boom, de regie van Paul van Ewijk.

Uit de pers:

  • ‘Een voorstelling om te koesteren (…) Absolute topper is Ellen Pieters’– de Volkskrant ****
  • ‘Een juweel van een voorstelling (…) Hanneke Drenth als Jasperina de Jong is een vondst’ – AD ****
  • ‘Ales klopt in de deze musical’ – Scènes *****
  • ‘Het ene na het andere muzikale hoogtepunt’ – Telegraaf ****1/2
  • ‘Wat een feest’ – Trouw ****
  • ‘Als Sluyterman van Loo ‘Het is over’ zingt proef je het verdriet’ – Leidsch dagblad
  • ‘Pieters doet Adele niet na, ze is haar’ – Noord Hollands Dagblad

Adèle Conny Jasperina – de Grote Drie
10 t/m 21 juli 2018
DeLaMar Theater
Kaartverkoop: www.delamar.nl