AMSTERDAM - Autoverhuurbedrijf Enterprise organiseert op donderdag 30 juni een benefietconcert op haar vestiging bij Amsterdam Centraal Station. Het muziekgezelschap bestaat onder andere uit de van oorsprong Russische celliste Maya Fridman en de Oekraïense zangeres Maryana Golovchenko. De opbrengsten zijn bestemd voor het gezin van de 18-jarige Viacheslav Yalov uit de regio Donetsk die als gevolg van een bombardement wees werd en nu zorg draagt voor zijn vier jongere broers en zussen.

Het filiaal van Enterprise Car Sharing & Rental op de Harry Banninkstraat 129 opent op donderdagmiddag 30 juni om 17:30 uur zijn deuren voor optredens van zeven muzikanten uit Rusland, Oekraïne, Oezbekistan, Turkije, Duitsland en Italië. Zij brengen tot circa 19:30 uur diverse muziekstijlen ten gehore. De Russische Maya Fridman heeft sinds het begin van de oorlog al meerdere malen het voortouw genomen voor benefietconcerten in Nederland ten bate van Oekraïense slachtoffers. Zij werd in contact gebracht met Enterprise via Oekraïner Alexander Zhembrovskyy, die danste bij Het Nationale Ballet en eigenaar is van een balletschool in hartje Amsterdam. Beide zullen op 30 juni ook het aanwezige publiek toespreken. Entreekaarten voor het concert kosten 25 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via een e-mail aan info@enterprise-netherlands.com.

De gehele opbrengst van het concert komt ten goede aan de 18-jarige Viacheslav Yalov uit de regio Donetsk in het oosten van Oekraïne. Samen met zijn moeder verliet hij medio maart hun huis om voedsel in te slaan, toen een bom insloeg en zijn moeder voor zijn ogen overleed. Sindsdien draagt Viacheslov zorg voor zijn vier kleinere broers en zussen -waarvan de jongste 8 jaar- en vluchtte hij met hen naar Lviv in West-Oekraïne. CNN zond eerder een interview uit met Viacheslav: https://edition.cnn.com/videos/world/2022/05/16/viacheslav-yalov-orphan-ukraine-raising-siblings-mclean-pkg-vpx.cnn

Naast Fridman en Golovchenko geven de volgende artiesten op 30 juni acte de présence op de Harry Banninkstraat: Liubov Titarenko (Oekraïne, klavecimbel), Igor Iofe (Oezbekistan, trompet), Emine Bostanci (Turkije, kemenche – snaarinstrument), Jacobus Thiele (Duitsland, percussie), Cinzia Nistico (Italië, piano / keyboard).